Az akadémikusok közel ötödének már volt tapasztalata azonosítatlan repülő tárggyal

2023 / 05 / 25 / Felkai Ádám
Az akadémikusok közel ötödének már volt tapasztalata azonosítatlan repülő tárggyal
144 tudományterület képviselőit kérdezték az USA-ban, és ez alapján a 19 százalékuk már látott UAP-ot vagy ismer valakit, akinek volt ilyen jellegű tapasztalata.

UFO vagy újabban és hivatalosabban: UAP – a téma időről-időre előkerül mostanság, és amennyi vele kapcsolatban a meglepetés, annyira növekszik a homály. Érdekes kérdés viszont, hogy miként állnak ezzel a kérdéssel a legtanultabbak, tehát a tudósok. Egy új felmérés pedig éppen ezt a kérdést vizsgálta.

A Humanities and Social Science Communications folyóiratban nemrég megjelent tanulmányból kiderül, hogy az 1460 megkérdezett amerikai akadémikus közül az oktatók hozzávetőlegesen 20%-a személyesen volt tanúja vagy ismer valakit, aki megfigyelt egy UAP-pot. A művészet és formatervezés területéről például egy illető azt nyilatkozta, hogy az édesapja és az ő hidegháborús kollégái rendelkeznek ismeretekkel az UAP-okról, de továbbra is szűkszavúak ezen téma kapcsán. Egy kommunikáció szakos akadémikus elmesélt egy megfigyelést a posztgraduális évei alatt, amikor is egy nagy, kerek UAP-ot látott világító téglalap alakú ablakokkal a föld felett. A látvány érdekes volt a jármű fényei miatt, de azóta sem derült ki, hogy pontosan mi lehetett ez.

További oktatók megbízható kollégák beszámolóiról meséltek. Egy tudományos akadémikus személyesen ismert három fizikust, akik egymástól függetlenül voltak tanúi az UAP-oknak, és nem volt magyarázatuk arra, amit megfigyeltek. Egyes beszámolók élénkebbek és részletesebbek voltak, például egy kommunikáció szakos akadémikus szívesen mesélt a maga és a családja tapasztalatairól, amikor 1976-ban egy ilyen objektumot látott. A tárgy heves remegést és hangos zajt váltott ki, ami arra késztette a családot, hogy kirohanjon. Az eset maradandó nyomot hagyott a családban, akik élénken emlékeznek a tárgyra és annak gyors távozására.

A kutatók nemcsak a bejelentett megfigyeléseket vizsgálták meg, hanem az akadémikusok érdeklődését is az UAP-ok további vizsgálata iránt. Azt találták, hogy a válaszadók 37%-a legalább némi érdeklődést mutatott a témával kapcsolatos további kutatások iránt, több mint egyharmaduk pedig úgy véli, hogy "nagyon fontos vagy feltétlenül elengedhetetlen" a tudományos körök számára, hogy elmélyüljenek az UAP témában.

A NASA vezetője olvasta a jelentést az UAP-okról, és szerinte ezek nem ellenséges országok repülő eszközei Bill Nelson a jelentés titkosított részét is olvasta, és ennek kapcsán tette a fenti, figyelemreméltó kijelentést.

Az biztos, hogy a téma immár nem szorul a tudományon kívüli területekre (bár a hivatalos mismásolás mértéke továbbra is zavarba ejtő) – mint a fenti cikkünkben írjuk, Bill Nelson, a NASA feje például maga is nyilatkozott ezzel kapcsolatban, és az űrhivatal vezetőjeként megpróbálta eltüntetni a stigmát, ami az UAP-okkal kapcsolatos tudományos kutatásokat illeti, mivel elismerte azt, hogy a főleg a haditengerészet által megfigyelt nagy sebességű eszközök eredetére a NASA legmagasabb köreiben sem találtak magyarázatot. A NASA maga is vizsgálódik ezen objektumok után, és a kezdeti eredményekről május 31-én tartanak majd egy beszámolót.

(Kép: Pixabay/tombud)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Öt kilométer mély lyukat fúrnának a Holdba, hogy kiderüljön, örökéletű-e a proton
Öt kilométer mély lyukat fúrnának a Holdba, hogy kiderüljön, örökéletű-e a proton
Lebomlik-e a proton vagy sem? A kérdésre a válasz egyesítheti a fizika két ellentétes elméletét, és erre bizonyítékot a Hold mélyén találhatunk.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.