Az Anonymus azt állítja, hogy sikerült feltörniük a Kreml kamerarendszerét

2022 / 04 / 08 / Bobák Áron
Az Anonymus azt állítja, hogy sikerült feltörniük a Kreml kamerarendszerét
A nemzetközi hekkercsoport azután üzent hadat Vlagyimir Putyinnak, hogy Oroszország február végén támadást indított Ukrajna ellen.

Az Anonymus a Twitter-csatornáján most azt közölte, hogy a csoporthoz tartozó hekkereknek sikerült behatolniuk az orosz kormány központjának, azaz a Kremlnek a zártláncú kamerahálózatába. "Nem fogunk leállni, amíg nyilvánosságra nem hozzuk minden titkodat. Nem tudsz megállítani minket. Már a kastélyon belül vagyunk, Kreml" - írták a bejegyzés mellé, amely egy, a biztonsági kamerák felvételeiből összevágott videót tartalmaz. A hírről beszámoló Interesting Engineering megjegyzi, hogy a videó hitelességét egyelőre nem erősítették meg független források.

A nemzetközi haktivistacsoport február 24-én jelentette be a Twitter-csatornáján, hogy hivatalosan is kiberháborút folytatnak az orosz kormánnyal szemben, azóta pedig számtalan különböző akcióról számoltak be a csatornájukon:

  • Feltörték az orosz központi bank szervereit, és 28 GB-nyi adatot tettek közzé
  • Több százezer e-mailt tettek elérhetővé a neten, amelyeket orosz olajipari, fakitermeléssel foglalkozó és egyéb vállalatoktól szereztek meg
  • Közzétették az ahhoz a dandárhoz tartozó katonáknak a személyes adatait, akik Bucsában tartózkodtak azelőtt, hogy a kivonuló orosz csapatok több száz civilt meggyilkoltak volna
  • Meghekkeltek több állami tévécsatornát, amelyeken rövid ideig az ukrajnai háborúról készült felvételeket sugároztak
  • Az Anonymushoz köthető NB65 csoport nagyjából 900 ezer, az Összoroszországi Állami Televíziós és Rádió Vállalattól származó levelet tett közzé
  • Meghekkelték és adatokat loptak az orosz médiát felügyelő Roskomnadzortól
  • Túlterheléses támadásokkal megbénították több orosz állami szerv és vállalat honlapját
  • Az orosz honvédelmi minisztériumtól pedig nagyjából 200 gigabájtnyi adatot szereztek meg és tettek közzé

Az Anonymusnak tulajdonított akciók egy részét független források is megerősítették a BBC-nek, az CNBC-nek és más híroldalaknak. A 2003-ban alakult hekkercsoport az elmúlt húsz évben számos kibertámadást követett el a legkülönbözőbb célpontok ellen. Az Anonymous fellépett többek között a Szcientológia Egyház, az ISIS és gyermekpornográfiát terjesztő oldalak ellen is, de támadták az Egyesült Államok, Kína és Izrael kormányzati oldalait is, csakúgy mint a Sonyt, a Visát, a Mastercardot és a PayPalt.

(Borítókép: Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images)

A világ legismertebb hekkercsoportja is bekapcsolódott az ukrajnai háborúba Az Anonymous az elmúlt napokban több orosz kormányzati honlap működését is megbénította, az orosz médiában a háborúról szóló híreket kezdtek sugározni, az orosz honvédelmi minisztériumtól pedig 200 gigabájtnyi személyes adatot szereztek meg és tettek közzé.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Fontos változás jön a Facebook Messengerben, ami minden magyar felhasználót érint
Fontos változás jön a Facebook Messengerben, ami minden magyar felhasználót érint
Az EU új jogszabályához igazodva a Meta mostantól lehetővé teszi, hogy Facebook-fiók nélkül is használhassuk a chatalkalmazást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.