Az Apple és a TikTok is eltávolította szilveszterre a buliszervező alkalmazást

2020 / 12 / 31 / Felkai Ádám
Az Apple és a TikTok is eltávolította szilveszterre a buliszervező alkalmazást
A Vybe Together segítségével bulit lehetett szervezni, ami viszont megsérti a járványügyi előírásokat. Két nagy cég is lépett az ügyben.

A Vybe Together alkalmazást az Apple törölte a boltjából, a TikTok pedig eltávolította az alkalmazás felhasználói fiókját a felületéről. Utóbbi cég a döntést azzal indokolta, hogy a Vybe Together félrevezető információkat terjesztett a járványról. Az Instagram ellenben már nem volt ennyire kemény szívű, a Vybe Together fiókja ott megmaradt, és ezen azt írták, hogy bár az Apple törölte az applikációjukat, még vissza fognak térni. Az applikáció szlogenje egyébként a következő két mondat: Get your rebel on. Get your party on. Ami nagyjából azt jelenti, hogy maradj lázadó, és bulizzál.

Egyébként maga a fiók a TikTokon nem forgatta ki a világot a sarkából: összesen 139 követője volt, és 3 videót töltöttek fel. Sőt valószínűleg az alkalmazásról úgy általában alig hallott volna valaki, ha az most a két óriáscég lépése miatt nem kerül be a hírekbe. A hírről elsőként beszámoló The Verge azonban még elérte a vállalat azóta szintén törölt Gyakran Ismételt Kérdések oldalát, és ezen azt írták, hogy ők a kisebb összejövetelek szervezését segítik. Itt írták azt is, hogy tisztában vannak azzal, hogy a világjárvány micsoda fenyegetést jelent, és hogy a nagyobb bulik mennyire veszélyesek most. A Vybe azonban egy kompromisszum, ami a kisebb összejövetelek szervezésében segít. Mint fogalmaznak: az applikációjuk segítségével legalább élhetnek egy kicsit az emberek ezekben az időkben is. Az Egyesült Államok járványügyi szerve, a CDC egyébként óva int a kisebb összejövetelektől is, ahol különböző háztartásokból találkoznak egymással az emberek.

Magyarországon ma is érvényben vannak a korlátozó intézkedések, köztük az este nyolc órát követő kijárási tilalom is. Müller Cecília, országos tisztifőorvos, újságírói kérdésre azt mondta, hogy szilveszter éjjelén a rendőrség közterület-biztosítása a járványtól függetlenül is fokozott szokott lenni, és most is az lesz.

(Címlapkép/nyitókép: Pixabay)

További cikkek a Rakétán:

Ebben a videóban érthetően magyarázza el a Pfizer, miképp működik a vakcina Ha valakit érdekel, miként működik az mRNS-alapú oltás, ebből a videóból megtudhatja.

Hazai fejlesztés segít elkerülni a tumultust a bevásárlóközpontokban Kevesen rajonganak a tömegben nyomorgásért, ami így a karácsonyi bevásárlás környékén elő szokott fordulni. Járványhelyzetben pedig kifejezetten veszélyes tud lenni a tumultus. Ezen segít egy ingyenes, hazai fejlesztés.

Hogyan tegyük biztonságossá a TikTokot gyerekeink számára? Egyelőre nagy a homály akörül, hogy mi történik az egyik legnépszerűbb, rövid videók megosztására létrejött alkalmazással az Egyesült Államokban a választások után, de a vállalat immár az egész világon elérhetővé tette azt az opciót, mellyel a szülők korlátozhatják gyerekeik hozzáférését az alkalmazáshoz. Mutatjuk hogyan is működik ez.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.