Az Artemis I misszió készen áll az indulásra 2022 / 08 / 06 / Bobák Zsófia

A NASA megerősítette a korábbi híreket, miszerint a holdprogramjának első szakaszát, az Artemis I missziót már akár augusztus végén, legkorábban 29-én elindíthatják, bár a pontos dátumot, ahogy az a rakétaindítások esetében gyakran előfordul, az aktuális időjárás és más faktorok függvényében még módosíthatják egy későbbi időpontra. A 42 nap, 3 óra és 20 perc hosszúságúra tervezett misszió során az SLS rakéta szállítja az Orion űrkapszulát az űrbe, majd a rakétáról leválva az Európai Űrügynökség szervízmodulja végzi a továbbiakban a meghajtását. Az Európai Szervízmodul (ESM) négy méteres berendezése tartalmaz minden fontos eszközt az Orion működéséhez, beleértve a napelemeket, a vezérlésért felelős számítógépeket, a hőmérsékletet szabályozó rendszert és négy űrhajós számára 20 napra elegendő víz-, és oxigénellátást. Az ESA az ESM-eket már a második és harmadik Artemis küldetésre készíti fel, ez utóbbi során már űrhajósok is landolnak majd a Holdon. (Fotó: NASA)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Európa legújabb űreszközei a skót rakétától a spanyol szuborbitális hordozóig
Európa legújabb űreszközei a skót rakétától a spanyol szuborbitális hordozóig
Az Európai Űrügynökség Boost programjának segítségével új hordozórakéták és űrbeli gyártási megoldások készülnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.