Az Artemis I misszió készen áll az indulásra 2022 / 08 / 06 / Bobák Zsófia

A NASA megerősítette a korábbi híreket, miszerint a holdprogramjának első szakaszát, az Artemis I missziót már akár augusztus végén, legkorábban 29-én elindíthatják, bár a pontos dátumot, ahogy az a rakétaindítások esetében gyakran előfordul, az aktuális időjárás és más faktorok függvényében még módosíthatják egy későbbi időpontra. A 42 nap, 3 óra és 20 perc hosszúságúra tervezett misszió során az SLS rakéta szállítja az Orion űrkapszulát az űrbe, majd a rakétáról leválva az Európai Űrügynökség szervízmodulja végzi a továbbiakban a meghajtását. Az Európai Szervízmodul (ESM) négy méteres berendezése tartalmaz minden fontos eszközt az Orion működéséhez, beleértve a napelemeket, a vezérlésért felelős számítógépeket, a hőmérsékletet szabályozó rendszert és négy űrhajós számára 20 napra elegendő víz-, és oxigénellátást. Az ESA az ESM-eket már a második és harmadik Artemis küldetésre készíti fel, ez utóbbi során már űrhajósok is landolnak majd a Holdon. (Fotó: NASA)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.