Az okos WC előre felfűti nekünk az ülőkét, és parancsszóra le is húzza magát

2023 / 05 / 23 / Bodnár Barna
Az okos WC előre felfűti nekünk az ülőkét, és parancsszóra le is húzza magát
Fűtött, programozható ülőke, hangulatvilágítás, beépített hangszórórendszer, érintésmentes hangvezérlés. Többek között ilyen funkciókkal van ellátva az amerikai gyártmányú Numi 2.0 nevű okos WC. Aki ilyen és hasonló szolgáltatásokat szeretne élvezni otthona illemhelyén, annak viszont mélyen a zsebébe kell nyúlnia, a felső kategóriás árnyékszék ára ugyanis 11.500 dollár, azaz közel 4 millió forint.

A patinás, idén éppen 150 éves, amerikai, szaniter termékeket gyártó Kohler vállalat honlapja szerint a Numi 2.0 intelligens WC a páratlan dizájnt és technológiát ötvözi, hogy a legjobb személyes kényelmet nyújtsa. Az árnyékszék teljes mértékben személyre szabható és finomhangolható, így a felhasználó kedvének megfelelően tudja beállítani a színes hangulatvilágítást, hogy az illeszkedjen a beépített hangszórórendszerből szóló zenéhez – vagy akár madárcsiripeléshez - használat közben.

A WC, - mivel fűthető ülőkéje és teteje mozgásérzékelővel van felszerelve – érintés nélkül nyitható és zárható, képes az energiatakarékos működésre, illetve „vészöblítésre” is áramszünet esetén. A gyártó szerint a Numi 2.0 „Comfort Height” magasságú, ami megkönnyíti a leülést és a felállást a legtöbb felnőtt számára. A rengeteg beállítási lehetőség között eldönthetjük például azt is, hogy a WC 3 vagy 3.8 liter vizet használjon fel egy öblítésre.

A bidérendszer vízsugara – ami elülső és hátsó tisztításra is használható - állítható erősségű és hőmérsékletű. Használat után meleg levegővel való szárításra is van lehetőség, ezután öntisztító funkció UV fényt és elektronizált vizet használ a rendszer automatikus megtisztításához.

A Kohler szerint extravagáns WC-hez extravagáns reklám is tartozik, legalábbis erről árulkodik az okos WC szokatlan helyszínen játszódó videohirdetése:

A többmilliós árnyékszékhez automata szagtalanító rendszer is jár, valamint éjszakai fényként funkcionáló LED-es világítás is. A Numi 2.0 sürgősségi öblítése akár 100 alkalommal is használható áramkimaradás esetén, az energiatakarékosság jegyében pedig a WC képes megjegyezni, mikor használják leggyakrabban az eszközt, és ehhez hangolja az ülésfűtési beállításokat, így a felhasználó akár előre felmelegíttetheti az ülőfelületet a kívánt hőmérsékletre.

A készülék falra szerelhető távirányítóval is vezérelhető, de beszédalapú hangvezérléssel is irányítható az Alexa segítségével.

Ahogy a termék nevében szereplő „2.0” is sugallja, a Kohlernek nem ez az első próbálkozása a fürdőszobai okos eszközök terén. A vállalat először 2018-ban mutatta be a Kohler Konnect nevű termékcsaládot, amelyben az okos WC mellett szerepel még intelligens zuhanyzó, tükör és kád is.

(Borítókép: Kohler)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
A BASE TTS-t százezer órányi nyilvánosan elérhető beszédfelvételen gyakorlatoztatták és minden eddiginél természetesebb hangot tudnak létrehozni a segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.