Az okos WC előre felfűti nekünk az ülőkét, és parancsszóra le is húzza magát

2023 / 05 / 23 / Bodnár Barna
Az okos WC előre felfűti nekünk az ülőkét, és parancsszóra le is húzza magát
Fűtött, programozható ülőke, hangulatvilágítás, beépített hangszórórendszer, érintésmentes hangvezérlés. Többek között ilyen funkciókkal van ellátva az amerikai gyártmányú Numi 2.0 nevű okos WC. Aki ilyen és hasonló szolgáltatásokat szeretne élvezni otthona illemhelyén, annak viszont mélyen a zsebébe kell nyúlnia, a felső kategóriás árnyékszék ára ugyanis 11.500 dollár, azaz közel 4 millió forint.

A patinás, idén éppen 150 éves, amerikai, szaniter termékeket gyártó Kohler vállalat honlapja szerint a Numi 2.0 intelligens WC a páratlan dizájnt és technológiát ötvözi, hogy a legjobb személyes kényelmet nyújtsa. Az árnyékszék teljes mértékben személyre szabható és finomhangolható, így a felhasználó kedvének megfelelően tudja beállítani a színes hangulatvilágítást, hogy az illeszkedjen a beépített hangszórórendszerből szóló zenéhez – vagy akár madárcsiripeléshez - használat közben.

A WC, - mivel fűthető ülőkéje és teteje mozgásérzékelővel van felszerelve – érintés nélkül nyitható és zárható, képes az energiatakarékos működésre, illetve „vészöblítésre” is áramszünet esetén. A gyártó szerint a Numi 2.0 „Comfort Height” magasságú, ami megkönnyíti a leülést és a felállást a legtöbb felnőtt számára. A rengeteg beállítási lehetőség között eldönthetjük például azt is, hogy a WC 3 vagy 3.8 liter vizet használjon fel egy öblítésre.

A bidérendszer vízsugara – ami elülső és hátsó tisztításra is használható - állítható erősségű és hőmérsékletű. Használat után meleg levegővel való szárításra is van lehetőség, ezután öntisztító funkció UV fényt és elektronizált vizet használ a rendszer automatikus megtisztításához.

A Kohler szerint extravagáns WC-hez extravagáns reklám is tartozik, legalábbis erről árulkodik az okos WC szokatlan helyszínen játszódó videohirdetése:

A többmilliós árnyékszékhez automata szagtalanító rendszer is jár, valamint éjszakai fényként funkcionáló LED-es világítás is. A Numi 2.0 sürgősségi öblítése akár 100 alkalommal is használható áramkimaradás esetén, az energiatakarékosság jegyében pedig a WC képes megjegyezni, mikor használják leggyakrabban az eszközt, és ehhez hangolja az ülésfűtési beállításokat, így a felhasználó akár előre felmelegíttetheti az ülőfelületet a kívánt hőmérsékletre.

A készülék falra szerelhető távirányítóval is vezérelhető, de beszédalapú hangvezérléssel is irányítható az Alexa segítségével.

Ahogy a termék nevében szereplő „2.0” is sugallja, a Kohlernek nem ez az első próbálkozása a fürdőszobai okos eszközök terén. A vállalat először 2018-ban mutatta be a Kohler Konnect nevű termékcsaládot, amelyben az okos WC mellett szerepel még intelligens zuhanyzó, tükör és kád is.

(Borítókép: Kohler)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Wyomingban üzemel majd a nátriumhűtésű gyorsreaktor, amit Bill Gates 2008-ban alapított cége, a TerraPower fog felépíteni. A létesítmény az üzletember szerint az eddigieknél biztonságosabb és hatékonyabb lesz, a hozzá tartozó energiasziget konstrukcióját pedig hamarosan el is kezdik, pedig az engedélyeket az atomreaktorra még nem kapták meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.