Az öt legelképesztőbb, de egyszerű matektrükk 2021 / 03 / 28 / Felkai Ádám

Hogyan tudjuk biztosan kitalálni, hogy milyen számra gondolt a másik? Miért pofonegyszerű bármit megszorozni 11-gyel? Miként találhatjuk ki valakinek az életkorát pár egyszerű művelettel? Lehet, hogy jóval egyszerűbb fejben négyzetre emelni a számokat, mint azt eddig gondoltuk? Végül pedig mik azok a Fibonacci-számok, és mihez kezdhetünk velük? Arthur C. Clarke azt mondta, hogy az igazán fejlett tudomány megkülönböztethetetlen a varázslattól, a lenti videó alapján pedig az általános iskolás matek is elég hozzá, hogy fejszámoló zseninek vagy gondolatolvasónak higgyenek minket. Ha pedig már úgyis otthoni sulira rendezkedtünk be kénytelen-kelletlen, most legalább a gyerekeknek is megmutathatjuk, hogy a matek nem feltétlen agyzsibbasztás, hanem akár remek játék is lehet. (Kép: Pixabay)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
A CIA alá tartozó OGA eddig világszerte legalább kilenc űrjárművet gyűjtött be – ebből kettő tökéletes állapotban van – állítja több tanú is. Mindettől nem függetlenül a Szenátus után most a Képviselőházon múlik az “UFO-törvény sorsa”, ami kihívásokkal néz szembe elsősorban annak kapcsán, hogy nehezményezik, hogy a magánszereplőknek is ki kellene adniuk a nem emberi intelligenciára utaló tárgyi és biológiai bizonyítékokat.
Ha ez igaz, az mindent megváltoztat: huszonhétezer éves piramist találtak
Ha ez igaz, az mindent megváltoztat: huszonhétezer éves piramist találtak
Kérdés, hogy igaz-e, hogy az egyiptomiaknál is ősibb piramisokra akadtak? A rendkívüli kijelentésekkel kapcsolatban ugyanis rendkívüli bizonyítékokra lenne szükség. A cikkből kiderül, hogy mi okoz vihart jelenleg a régészeti tudományos közösségben, ami miatt vizsgálat is indult.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.