Az öt legelképesztőbb, de egyszerű matektrükk 2021 / 03 / 28 / Felkai Ádám

Hogyan tudjuk biztosan kitalálni, hogy milyen számra gondolt a másik? Miért pofonegyszerű bármit megszorozni 11-gyel? Miként találhatjuk ki valakinek az életkorát pár egyszerű művelettel? Lehet, hogy jóval egyszerűbb fejben négyzetre emelni a számokat, mint azt eddig gondoltuk? Végül pedig mik azok a Fibonacci-számok, és mihez kezdhetünk velük? Arthur C. Clarke azt mondta, hogy az igazán fejlett tudomány megkülönböztethetetlen a varázslattól, a lenti videó alapján pedig az általános iskolás matek is elég hozzá, hogy fejszámoló zseninek vagy gondolatolvasónak higgyenek minket. Ha pedig már úgyis otthoni sulira rendezkedtünk be kénytelen-kelletlen, most legalább a gyerekeknek is megmutathatjuk, hogy a matek nem feltétlen agyzsibbasztás, hanem akár remek játék is lehet. (Kép: Pixabay)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
Mi történik, ha Charles Darwin evolúcióelméletét kozmikus (vagy annál is hatalmasabb) léptékben, lényegében magára az univerzumra alkalmazzuk? – Nos, akkor az alapvető kérdéseinkre születnek őrült válaszok, valamint elképesztő következtetések az univerzumunk természetéről.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.