Az "UFO-ügy" folytatása: hivatalos vizsgálatot indít az amerikai Képviselőház

2023 / 06 / 09 / Felkai Ádám
Az
David Grusch, aki idén lépett ki az amerikai hírszerzéstől, szenzációs kijelentéseket tett: az USA nem csak tud az idegen járművek létezéséről, de évtizedek óta aktívan gyűjti is be ezeket. Most az ügy hivatalos szakaszba lépett.

David Grusch kijelentései nyomán, mely szerint az Egyesült Államok nyolcvan éve tud idegen űrhajók létezéséről, sőt egy titkos program részeként össze is gyűjti ezeket, most hivatalos meghallgatást szervez a Kongresszus. A kijelentésre a Pentagon is reagált.

Közben a NewsNation (akik elsőként készített interjút Grusch-sal) több politikust is megkérdezett az ügyben, és ezek között akadnak szkeptikus hangok. Ugyanakkor egyik kritika sem Grusch hitelességével kapcsolatos, illetve nem az általa tett kijelentésekben találtak nyilvánvaló hazugságot, pusztán azt teszik szóvá, hogy mennyire nehéz lenne ténylegesen is eltitkolni ilyen hosszú időn keresztül egy ekkora volumenű összeesküvést.

Mint azt korábban mi is megírtuk, David Grusch szerint az USA-nak nem csak birtokában vannak sérült, illetve egészben maradt egzotikus – tehát nem emberi intelligenciához köthető járművek, de mindennek a vizsgálata ráadásul évtizedek óta a legnagyobb titoktartás mellett történik. A beszámolókból pedig felsejlik egy máig tartó hidegháború, ami ezen idegen technológiai eszközök tudományos kutatásával és kiaknázásával kapcsolatos, és ami egyébként globálisan folyik. Grusch a fenti interjúban ennél is továbbment: ezek szerint az USA-nak a birtokában vannak az eszközöket irányító, elhunyt, nem emberi pilóták maradványai is.

Grusch azonban nem csak a sajtónak nyilatkozott, hanem még ezelőtt információkat adott át a Kongresszusnak és a Hírszerzési Közösség főfelügyelőjének ezekről a mélyen eltitkolt programokról, amelyek során tehát ép és részben ép, nem emberi eredetű járműveket találtak. A tiszt állítása szerint ezeket az információkat jogellenesen tartották vissza a Kongresszus elől, és hivatalos panaszt nyújtott be emiatt. Az, hogy Grusch vállalta az arcát és a nevét, az az ami alapvetően megkülönbözteti ezt a mostani esetet több korábbi, hasonló állítástól, amelyek akkor egyszerűen “összeesküvés-elméletnek” lettek bélyegezve.

Mindez kiegészül azzal is, hogy más, aktív és nyugalmazott titkosszolgálati tisztek, akik különböző ügynökségekben végzett munkájuk révén ismerik ezeket a programokat, egymástól függetlenül szolgáltattak hasonló, ezen állítást megerősítő információkat.

Amerikai hírszerzők a Kongresszusnak: az USA birtokában van több egzotikus, idegen eredetű jármű is A Kongresszusnak nyilatkozó hírszerző szerint egzotikus járművek darabjai, sőt teljes járművek is vannak az USA birtokában, és ezt illegális mód titkolták eddig a Kongresszus elől. A The Debrief cikkében a hírszerzési közösség prominens tagjai nagyon meredek dolgokat állítanak.

Mindez nem is járt is következmények nélkül, az ügyben a Pentagon rövid nyilatkozatot adott ki, mely szerint az UAP-kérdéssel foglalkozó hivatalos szervezet, a tavaly felállított AARO, nincs olyan információ birtokában, mellyel meg tudná erősíteni ezen lezuhant és begyűjtött járművek létezését. A Fehér Ház szóvivője pedig egy, az üggyel kapcsolatos újságírói kérdésre mindössze annyit reagált röviden, hogy ezzel a Védelmi Minisztériumot (DoD) kell megkeresni.

Mint arra később a NewsNation egyik riportjában rámutattak, mindez azért érdekes, mert sem Grusch hitelességét, sem az állításait nem cáfolták. A hírszerző ugyanis olyan mélyen beágyazott programokról beszélt, amikről az AARO sem tudhat – ami ezek alapján egyébként is egy inkább kevésbé, mint többé megbízható kirakatszervezetnek tűnik Grusch szavai szerint legalábbis. Érdemes felidézni azt is, hogy amikor még a 2010-es évek végén előkerültek a haditengerészet UAP-okkal kapcsolatos felvételei, akkor az ezekről beszélő tiszt, Luis Elizondo, keményen tűz alá került a Pentagon részéről, még azt is cáfolták, hogy bármi közel lett volna ahhoz a programhoz, amit a saját állítása szerint vezetett (és ami, bár nem közvetlenül, az AARO elődje volt). Ilyesmi Grusch kapcsán egyelőre viszont még nem történt.

Mint arról a The Guardian beszámol, az ügy mostanra tehát hivatalos szakaszba lépett. Az Amerikai Egyesült Államok Képviselőháza (ez az Amerikai Egyesült Államok törvényhozási szerve, a kongresszus alsóháza) ugyanis vizsgálatot rendelt el az ügyben. James Comer, a képviselőház felügyeleti bizottságának republikánus elnöke azt mondta, hogy a bizottság meghallgatást fog tartani David Grusch említett állításairól.

A meghallgatásra még nem jelöltek ki időpontot, de az ügyben jártas forrás szerint az időpontot a következő hetekben várhatóan kihirdetik. Tim Burchett és Anna Paulina Luna, a floridai és a tennessee-i kongresszusi republikánus képviselők vezetik majd a felügyeleti bizottság vizsgálatát. Burchett szorosan együttműködik a képviselőház felügyeleti bizottságának vezetőivel a meghallgatás előkészítése érdekében – közölte a kongresszusi képviselő iroda. A meghallgatáson résztvevő tanúk listáját még nem állították össze, így egyelőre az sem világos, hogy maga Grusch meg fog-e jelenni a felügyeleti bizottság előtt. Egy szóvivő szerint Burchett kongresszusi képviselő irodája jelenleg épp a logisztikán dolgozik – vagyis most állítják össze a tanúk és a források névsorát.

A Guardiannak nyilatkozott Nick Pope is, aki a kilencvenes évek elején a Brit Védelmi Minisztériumnak dolgozott, és UFO-eseteket vizsgált ki. Pope szerint a mostani meghallgatástól a nyilvánosság sajnos nem várhat gyors végeredményt, aminek az oka épp a Grusch által tett hivatalos panasz. Mivel a panasz miatt egy hivatalos eljárásról van szó, ezért Pope szerint bármi is derüljön ki ezeken a meghallgatásokon, a résztvevők azt fogják nyilatkozni, hogy az elhangzottakról a folyamatban lévő hivatalos vizsgálat miatt nem beszélhetnek. Pope szerint viszont ahhoz, hogy kiderüljön, Grusch állítása mögött mennyi az igazság, három kulcsfontosságú információt kell megtudni:

  • A projekt vagy a hivatal neve (akik az űrhajókat/egzotikus anyagokat/satöbbit) begyűjtik.
  • A személy, aki az egészet vezeti – vagyis egy igazgató vagy irányító tiszt.
  • A program melyik ügynökségbe van beágyazva.

(Kép: Pixabay/p2722754)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Űrbéli hadgyakorlatra készül az amerikai űrhaderő
Űrbéli hadgyakorlatra készül az amerikai űrhaderő
A Victus Haze misszió során az Egyesült Államok azt fogja tesztelni, hogy képesek lennének-e időben befogni egy ellenséges űreszközt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.