Az ukrán csillagászok szerint rengeteg az UFO Kijev felett

2022 / 09 / 13 / Felkai Ádám
Az ukrán csillagászok szerint rengeteg az UFO Kijev felett
A NASA-val és a Pentagonnal közösen vizsgálták Kijev felett az eget ukrán csillagászok – „bizarr” eredmény született.

Ha viccelni szeretnénk, valami olyat mondhatnánk, hogy ez az év eddigi legmeglepőbb „cross-overe”, melynek keretében az egyre felkapottabb (közben egyre titkosabb) UFO-kutatás lép nem várt frigyre az ukrán háborúval. Habár több kérdés nem tisztázott, annyi biztos, hogy ukrán csillagászok a NASA felkérésére és a Pentagon bevonásával elkezdték figyelni az eget Kijev felett – ami szerintük tele van UFO-kkal, méghozzá egyből kétfélével is – számol be róla a Motherboard.

Természetesen nem meglepő, hogy a háború során rengeteg minden repked az égen, de még a kutatókat is meglepte az azonosítatlan repülő tárgyak hihetetlen száma, amit a főváros felett azonosítottak. Minderről egy preprint tanulmány számol be, ami mögött Kijev Fő Csillagászati Obszervatóriuma és az ukrán Tudományos Akadémia áll. A tanulmány címe: Azonosítatlan légi jelenségek I (Unidentified aerial phenomena I). A megfigyelések pedig az említett kijevi obszervatóriumból és a Kijevtől délre fekvő Vinarivka nevű faluban végzett megfigyelésekből származnak. A lap szerzői szerint az obszervatóriumok a NASA utasítására vadásztak UFO-kra.

Még meglepőbb, hogy a tanulmány egyből kétféle UFO-t azonosít: az egyik típus, a fantom (phantom) amely „egy teljesen fekete test, ami nem bocsát ki semmiféle sugárzást és elnyeli a ráeső összes sugárzást”. A másik típus az úgynevezett „cosmics”, ezek a fantomokkal ellentétben kifejezetten fényesek, ami azt jelenti, hogy fényesebbek, mint az ég, ami a képeken a hátterükként szolgált. AZ UFO-k egyébként olyan gyorsak, hogy alig lehet őket lefényképezni. A cikk egész pontosan úgy fogalmaz, hogy:

„Mindenhol látjuk őket. Jelentős számú tárgyat figyelünk meg, melyek természete nem tisztázott.”

A kutatók hozzáteszik azt is, hogy a szem nem érzékeli az egytized másodpercnél rövidebb ideig tartó jelenségeket, és négy tized másodpercre van szükségünk legalább egy esemény felismeréséhez. Az eszközök pedig olyan gyorsak, hogy speciális kamerarendszert kellett hozzájuk fejleszteni – lényegében két meteorfigyelő állomást alakítottak át: egyet Kijevben, egyet pedig Vinarivka falván. A kutatók által használt rendszer esetében az expozíciós idő 1 ms-nál kevesebb volt, a képkockasebesség pedig nem kevesebb, mint 50 Hz – erre volt szükség a megfigyeléshez.

Az amerikai kongresszus elismerte, hogy nem minden UFO emberi eredetű, a fenyegetés pedig exponenciálisan növekszik A 2023-as évre benyújtott Hírszerzési felhatalmazásról szóló törvény egyik csatolmányában igencsak érdekes utalások olvashatóak az azonosítatlan repülő tárgyakkal kapcsolatosan.

A két állomás egymástól 120 kilométer távolságra helyezkedik el, így a tudósok több mérést is el tudtak végezni a különös tárgyakkal kapcsolatban. A tanulmány egyébként nem kínál magyarázatot arra, hogy ezek a tárgyak pontosan mik lehetnek, csak leírja a megfigyeléseket, melyek több mint meglepőek: ezek a hajók (miként a tanulmány nevezi őket) önmagukban vagy csoportban esetleg „repülőszázadban” is megfigyelhetőek másodpercenként 3-15 fokos rotációs sebességgel (repülők esetén egyébként ez a szám 3). A fantomokat a troposzférában 10-12 km távolságban figyelték meg – ezek méretét 3-12 méterre, sebességüket pedig 15 km/s-ra becsülték, ami 54 ezer km/h.

Ha egy kicsit elkezdünk számolni, akkor különösen izgalmas ez a sebességadat: a hang terjedési sebessége a levegőben 340 m/s vagyis 1224 km/h – ennek az ötszöröse (6120 km/h) a hiperszonikus sebesség. Ez az 54 ezer km/h azonban a hangsebesség 44-szerese – csak hogy perspektívába helyezzük: az orosz Avangard kísérleti siklójármű az általunk ismert leggyorsabb hiperszonikus szerkezet – azonban még ez is „csak” a hangsebesség 27-szeresével tudott repülni.

A kutatók tehát nem spekulálnak az UFO-k kapcsán a tanulmányban, pusztán annyit állapítanak meg, hogy ezek természete ismeretlen. A Motherboard kérdéseit a vezető kutató nem kommentálta.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
De vajon sikerül-e forradalmasítania a sétálást a görcipőnek, ami készítői szerint olyan, mintha egy mozgó járdán haladnánk?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.