Az ukránok új köntösbe bújtatták, és környezetbaráttá tették a régi idők harmonikás fényképezőgépét

2020 / 02 / 08 / Perei Dóra
Az ukránok új köntösbe bújtatták, és környezetbaráttá tették a régi idők harmonikás fényképezőgépét
Első ránézésre csak egy zenedoboznak tűnik, de ha kinyitjuk, egy igazi vintage, automatikus expozícióval kombináló fényképezőgépet találunk, és akár azonnal kinyomtathatjuk az elkészült fotókat.

Tervezői több mint egy évig dolgoztak retro hatású, Instax minikészülékbe passzoló filmkazettás fényképezőjükön, ami egész biztosan belopja magát a történelem és a fotózás szerelmeseinek szívébe. A Jollylook harmonikaszerű illesztést kapott a lencse és a kameratest között, ami a tizenkilencedik század második felében terjedt el a lencse széles határok közötti mozgatásának megkönnyítéséért.

The magic! ?? #jollylook #jollylookinstantcamera #instantcamera #instaxminifilm #instaxmini #instantphoto #polaroid #impossibleproject #instaxminifilm #vintagefilmcamera #fujifilm #fujifilminstaxmini #instantphotography #instantphotographer #instantcamera #instantfilmcamera #cardboardcamera

80 Likes, 4 Comments - Jollylook Instant Camera (@jollylook) on Instagram: "The magic! ?? #jollylook #jollylookinstantcamera #instantcamera #instaxminifilm #instaxmini..."

Majd ezt követően felszerelték sárgarézből készült tekerőkkel, reteszekkel és cirádás zárral, amelyekkel csak nagyon óvatosan szabad bánni. Első ránézésre a gép leginkább egy utcai muzsikus zenedobozára emlékeztet, kihajtogatása után azonban felfedi valódi szépségét. Elemei újrahasznosíthatók, préselt mahagónifa-lemezekből készült, ízlésesen ívelt formáját pedig lézerrel kivitelezték.

A Jollylook nem csupán egy átlagos instant kamera, mivel más fajtákhoz képest jóval több lehetőséget nyújt a képfelvételi folyamat kontrollálásra.

Használata nagyon egyszerű: csak be kell tenni a Fujifilm Instax mini filmkazettáját a kialakított tartóba, majd a kézzel tekerhető, (skálaként funkcionáló) fókuszáló sínnel beállítani az ideális fókusztávolságot. Az oldalán elhelyezett kerék pedig a megfelelő rekeszérték beállítását szolgálja. Képkészítés során fel kell hajtanunk egy kallantyúval feltöltött vakut, egy másikat pedig lenyomtunk az exponáláshoz, majd egy forgatókarral lassan kitekerhetjük belőle a fotót színes vagy monokróm változatban. A Polaroid-gépek technikája hasonlít ehhez, ám amíg azok kattintás után automatikusan kiadják a papírképet, addig a Jollylook csak némi kurblizás után adja ki a fotót.

A fényképezőgép jelenleg egy Kickstarter-kampány keretében érhető el barna-zöld, valamint fekete-piros színben nyolcvankilenc amerikai dollárért, azaz körülbelül huszonhétezer forintért. A dizájnerek az év végére szeretnék saját webshopjukban is árulni, mert úgy gondolják, a kézzel fogható képek iránti vágy egyre nagyobb a vásárlók részéről. Az igazi szenzáció mégis az, hogy a Jollylook a világ első fényképezőgépe, ami ugyanúgy működik mint egy analóg műanyag és fém kamera, de alkotóelemei vastag papírból és laminált kartonból készülnek.

"A startup elmondása szerint az eszköz pont annyira veszélytelen a környezetre, akár egy banánhéj."

(Fotó: Petapixel, MyModernMet)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Az Amazon négy év után felhagy a projekttel, amelynek az volt a célja, hogy a vásárlók egyszerűen kisétálhassanak a boltból a megvásárolt árukkal anélkül, hogy azért a kasszánál fizetniük kéne.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.