Végre! Apple fotók, jegyzetek és emlékeztetők Androidon

2020 / 02 / 06 / Pőcze Balázs
Végre! Apple fotók, jegyzetek és emlékeztetők Androidon
Néha úgy érzi az ember, nehezebb Android - Windows - MacOS / iOS hármas állampolgárnak lenni, mint egyszerre három egyház istenében hinni és szokásait követni. Az Apple most lépett egy aprót, de biztatót: a gépeiken és telefonjaikon írt jegyzetek, fotók és emlékeztetők mostantól hozzáférhetőek Androidon is.

A kamaszok gonoszak tudnak lenni. Az Egyesült Államokban már neve is van annak a jelenségnek, amikor egy-egy társukat kirekesztik a közös chatekből, mert másfajta telefonja van, mint a csoport javának: zöld buborék cikizés. Az amerikai tinédzserek több mint nyolcvan százaléka használ iPhone-t, és amikor az egymás közti iMessage üzenetváltásba bevonnának valakit, aki nem Apple telefonon pötyög, a beszélgetés hirtelen kék helyett zöld lesz - színes-szagos üzenetek helyett sima SMS-ekben tudnak csak kommunikálni, annak minden hátrányával és hátrányával együtt. És persze, ott a WhatsApp és ott a Messenger, de hát nem azok az alapértelmezett üzenetküldő alkalmazások a telefonon, és néha egyszerűbb szétcikizni a másikat, mint mindkettőnknek letölteni a közös nevezőként működő appot.

És ez csak egy példa arra, hogy mennyire polarizáló tud lenni, hogy milyen telefont, tabletet vagy számítógépet használunk.

A Rakéta is beszámolt arról korábban, hogy a Google, az Apple, az Amazon és a Microsoft is tesznek időről időre lépéseket, hogy sekélyebbre vegyék a felhasználóikat körülvevő vizesárkokat, lejjebb tekerjék a villanypásztor bizsergetését. Míg a Google mindig sokkal nyitottabb, hiszen a pénzt nem azzal keresi, hogy készülékeket ad el, hanem hogy a hirdetőktől és a felhasználóktól pénzt szed, addig az Apple bevételének a java még mindig a készülékek értékesítéséből jön. Ezért érthető, hogy nem szívesen engedik ki az ezekre fejlesztett alkalmazásaikat máshova.

Kevés kivételtől eltekintve nem fejlesztenek más operációs rendszerre, mondjuk Windowsra vagy Androidra, de böngészőkön keresztül bizonyos programjaik adataihoz engedik hozzáférni a felhasználókat. Az iCloudot használó megoldásaik, mint a névjegyzék vagy a naptár, eddig is elérhetőek voltak bármilyen számítógépről, de mobilon ugyanezt nem tették lehetővé, egészen mostanáig.

Ahogy az Ars Technica megírta, szépen csöndben megoldották, hogy mobilos böngészőkből, mondjuk az Android alapértelmezett Chrome-jából elérhessük a jegyzeteinket, az emlékeztetőinket, a fotóinkat, illetve az Apple eszközeink megtalálásában segítő “Find my” szolgáltatásukat. Persze ezek a böngészőben futó programocskák nem tudnak annyit, mint egy rendes alkalmazás, nem fogunk tudni fotókat szerkesztgetni bennük, de arra egyelőre tökéletesek, hogy ha van egy Mac számítógépünk és egy Samsung vagy Huawei telefonunk, akkor ne őrüljünk bele, hogy képtelenek vagyunk a gépen írt jegyzeteinket vagy az ott tárolt fotóinkat elérni.

Az Apple valószínűleg rendkívül óvatosan és lassan fog kijönni az ehhez hasonló változásokkal, meg kell találniuk azt az egyensúlyt, ami még nem veszélyezteti a bevételeiket, de közben boldoggá teszi azt az egyre kevesebb embert, akik vállalják annak a kényelmetlenségét, hogy egyszerre több platformon is dolgoznak, élnek.

(Fotó: Pixabay)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A kamera jó gyorsan – körülbelül 10 másodperc alatt “levetkőztet” bárkit. Természetesen mesterséges intelligencia hajtja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.