Bármiből kijelzőt csinál a Samsung legújabb projektora

2022 / 01 / 06 / Bobák Áron
Bármiből kijelzőt csinál a Samsung legújabb projektora
A The Freestyle-hoz nincs szükség hagyományos vászonra, a szoba fala, az asztallap vagy a sátor oldala is bőven megteszi helyette.

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show minden évben bővelkedik a legkülönfélébb tévékben, projektorokban és a kettő kombinációjában, de a Samsung által bemutatott The Freestyle-nak idén még ebből a népes mezőnyből is sikerült kitűnnie. A kifejezetten a fiatalabb korosztálynak tervezett vetítőnek már a megjelenése is egészen szokatlan, hiszen leginkább úgy néz ki, mint egy mennyezeti spotlámpa, csakhogy ez az eszköz fény helyett filmeket, sorozatokat vagy akár a telefonunk képernyőjét vetíti ki arra a felületre, amire ráirányítjuk.

A The Freestyle nagy előnye, hogy rendkívül könnyű, mindössze 830 gramm, és a talpához képest 180 fokban forgatható, így gyakorlatilag bármire vetíthetünk vele. A Samsung szerint hagyományos vászonra sincs szükség, az asztallap, a mennyezet vagy a ház oldala is megteszi helyette, amire a projektor akár 100 colos képet is képes kivetíteni Full HD felbontásban. "A The Freestyle hordozható projektor egyedi technológiájának köszönhetően automatikus képbeállítással és szintezéssel érkezik. Ezek lehetővé teszik, hogy a készülék a vetítési felület és -szög alapján beállítsa a kép arányait és a megfelelő formában jelenítse meg a tartalmat" - írja a cég sajtóközleménye. Azt ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a projektor fényereje mindössze 550 lumen, így leginkább csak éjszaka vagy jól elsötétített szobában használható.

A The Freestyle-ban két passzív membrános hangszóró gondoskodik a telt hangzásról, ha pedig éppen nem használjuk, akkor az eszköz arra is képes, hogy a zenének megfelelő vizuális effektusokat vetítsen a falra. A projektor a hagyományos fali csatlakozó mellett nagyobb teljesítményű külső akkumulátorról is üzemeltethető, emellett szabványos E26-os lámpaaljzathoz csatlakoztatva is használható, vagyis akár az egyik lámpa helyére is felszerelhetjük a lakásban. Ha éppen nem használjuk vetítésre, a The Freestyle arra is képes, hogy hangulatvilágítást nyújtson.

A Tizen operációs rendszert futtató projektorban megtalálhatók a Samsung tévéiből ismert okos funkciók is, így elérhetők rajta a különböző streamingszolgáltatások is, valamint androidos és iOS-es készülékek képét is kivetíthetjük a segítségével. A Samsung magyarországi képviseletének tájékoztatása szerint a projektor érkezése a hazai boltokba február 14-e környékén várható, és bár a készülék árát egyelőre nem közölték, de a 900 dolláros amerikai árból gyanítható, hogy nagyjából 300 ezer forint körüli árcédulára számíthatunk.

A Samsung bemutatott egy távirányítót, aminek wifi-jelekkel is tölthető az akkumulátora A Samsung a Las Vegas-i CES kezdete előtt mutatta be az idei tévékínálatát, amelyben az új NEO QLED széria és az eddiginél kisebb méretben is kapható microLED-es tévék mellett egy igazán különleges megoldás is helyet kapott.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Hátborzongató “cseppkövek” a fukusimai reaktorban készült első képeken
Hátborzongató “cseppkövek” a fukusimai reaktorban készült első képeken
Most először készültek képek az 1-es blokkban, a katasztrófa elsődleges helyszínén.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.