A Samsung bemutatott egy távirányítót, aminek wifi-jelekkel is tölthető az akkumulátora

2022 / 01 / 03 / Bobák Áron
A Samsung bemutatott egy távirányítót, aminek wifi-jelekkel is tölthető az akkumulátora
A Samsung a Las Vegas-i CES kezdete előtt mutatta be az idei tévékínálatát, amelyben az új NEO QLED széria és az eddiginél kisebb méretben is kapható microLED-es tévék mellett egy igazán különleges megoldás is helyet kapott.

A Samsung már tavaly igyekezett némi fenntarthatóságot csempészni a tévézésbe azzal, hogy a készülékek távirányítóját napelemekkel látta el, ezt viszont idén egy még érdekesebb megoldással egészítették ki. A 2022-es készülékek távirányítói ugyanis már nem csak a napsugarakból, de a rádióhullámokból is képesek energiát nyerni, magyarul ha van a lakásban wifi, akkor a gyártó ígérete szerint az eszköznek már pusztán ez is elég ahhoz, hogy ne merüljön le.

A gyártók már évek óta kísérleteznek azzal, hogyan lehetne az energiát teljesen vezetékek nélkül továbbítani az elektronikus eszközökhöz, és bár a telefonoknál egyelőre még csak prototípusok szintjén létezik ez a megoldás, a következő években számíthatunk rá, hogy egyre több ilyen készüléket látunk majd a boltok polcain is. A Xiaomiról, az Oppóról és a Motoroláról például már biztosan lehet tudni, hogy olyan töltési technológiával kísérleteznek, amivel akár a szoba másik feléből is tölthetjük a telefonunkat, de vannak olyan kezdeményezések is, amelyek lényegében bármilyen elektronikus eszköznél lehetővé tennék, hogy többé ne kelljen őket bedugnunk a konnektorba.

Ahogy a 2021-es Neo QLED 8K tévé tesztjében már írtuk, a Samsung Eco Remote - ahogy azt a neve is mutatja - a fenntarthatóság jegyében készült, ami a töltési képességei mellett leginkább abban nyilvánul meg, hogy a gyártásánál újrahasznosított műanyagot használ a Samsung. A távirányító idén a szokásos fekete szín mellett már fehérben is kapható lesz, és minden idei tévé mellé ilyet kapnak már a vásárlók.

A koreai gyártó tévéiről később egy külön cikkben fogunk részletesebben beszámolni, és természetesen a január 5-én kezdődő CES további bejelentéseiről is tudósítani fogunk a Rakétán.

(A fotókon a tavalyi, még simán csak napelemekkel működő Eco Remote távirányító látható, Forrás: Samsung, Bobák Áron/Rakéta.hu)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Egy brit egyetem diákjai kiszámolták, milyen gyorsan kellene utaznia a Mikulásnak ahhoz, hogy az összes ajándékot időben kiszállítsa.
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Menetrögzítő kamerát már az 1930-as években is használtak, igaz, kicsit más formában, mint manapság.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.