Bármilyen kamu weboldalt megalkothatunk pillanatok alatt a mesterséges intelligencia segítségével

2024 / 07 / 04 / Bobák Áron
Bármilyen kamu weboldalt megalkothatunk pillanatok alatt a mesterséges intelligencia segítségével
Gazdiértékelő oldal kutyáknak? Kacsás-biciklis képeket összegyűjtő honlap? A websim.ai-jal valóban csak a fantáziánk szab határt annak, hogy milyen weboldalt hozunk létre.

A tavasszal elindított weboldal villámgyorsan rendkívül népszerű lett a felhasználók körében, és nem nehéz megérteni, hogy miért: a legnépszerűbb nagy nyelvi modelleket használó websim.ai-jal pillanatok alatt legenerálhatunk bármilyen honlapot, mégpedig olyan tökéletes minőségben, amin mi is meglepődtünk.

A websim.ai alapbeállításokkal a Claude Sonnet 3.5 nagy nyelvi modellt használja, de a menüben ehelyett kiválaszthatjuk a ChatGPT-4o-t, az Opust vagy a Sonnet eggyel korábbi verzióját is. Mivel a BGR.com beszámolója szerint a legjobb eredményeket a Calude-dal sikerült elérniük, ezért mi is maradtunk ennél, az eredményeket látva pedig nem is éreztük szükségét, hogy a többi LLM-et is próbára tegyük, hiszen a Claude egészen zseniális munkát végzett a weboldalak megalkotásánál.

A websimet először angolul teszteltük, azt kérve tőle, hogy hozzon létre egy olyan honlapot, amelyen kutyák pontozhatják a gazdijaikat és értékelést is írhatnak róluk. Pillanatokon belül meg is kaptuk a “BarkBook” nevű honlapot, ahol a kutyusok a megszokott csillagok helyett kis tappancsokkal értékelik a gazdáikat, mellé pedig ilyen és ehhez hasonló szöveges értékeléseket írnak:

"Az én emberem, John, rendben van - gondolom. Időben etet és sétálni is elvisz, de az ölelgetés részlegen még van hova fejlődnie. Ezen kívül mindig próbál zöldségekkel etetni. Nem menő, John, nem menő."

 

A honlap kidolgozottságára egy szavunk sem lehet, a websim.ai egy menürendszert is tervezett az oldalra olyan menüpontokkal, mint a legmagasabbra értékelt gazdik és gazdikereső, ahol különböző szempontok (például kedvenc szabadidős tevékenység, jutalmazás gyakorisága) szerint kereshetnek a kutyusok a gazdik között. Hogy a mögöttes nagy nyelvi modellt mennyire fejlett, az a legjobban viszont talán a felhasználási feltételekben mutatkozik meg, amiben nem csak, hogy nem találtunk következetlenségeket, de még olyan, a honlap tematikájához passzoló viccekre is futotta, mint hogy "nem fogjuk elárulni a kedvenc napozóhelyedet a szomszéd macskának".

A websimet ezután már magyarul kértük arra, hogy hozzon létre egy weboldalt, amely az olyan képeket gyűjti össze, amelyen kacsák és biciklik szerepelnek, és ismét nem csalódtunk.

 

Ami rögtön feltűnik, hogy mivel a Claude magyarul kapta a parancsot, ezért rögtön magyar nyelvű honlapot is alkotott “Bicsakacsa” néven, amelyen a kérésünknek megfelelően valóban csak olyan képek szerepelnek, amelyeken van kacsa és bicikli is. Ez persze nem meglepő, hiszen magukat a képeket is a mesterséges intelligencia generálta a honlaphoz, mégpedig egészen kiváló minőségben.

Ha valakinek megjött a kedve, akkor erre a linkre kattintva és a Google-fiókjával bejelentkezve máris hozzákezdhet a weboldalak gyártásához, ha pedig esetleg inspirációra lenne szüksége, akkor a websim nyitóoldalán a mások által létrehozott honlapokból is kedvére szemezgethet.

(Borítókép: Bing képgenerátor/DALL-E 3)

Nyolc szürreális videó, amit a mesterséges intelligencia alkotott Milyen lett volna a Titanic, ha a stúdió spórol a költségvetésen? A generatív mesterséges intelligenciának köszönhetően ma már nem kell a fantáziánkra hagyatkoznunk, hiszen a saját szemünkkel is megnézhetjük - csakúgy, mint a röplabdává változó nőt vagy a római birodalom hétköznapjait.


Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
A 120-as rendszámú unbinilium egy feltételezett elem a periódusos rendszerben – most egy új módszerrel elkészíthetővé vált. A kísérletek jövőre indulnak, és siker esetén ez lesz a legnehezebb ember alkotta elem, ami nem kevés tudományos következtetés levonásához is elvezethet.
Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Az Alphabet Magyarország éves költségvetésének csaknem az ötödét ajánlotta a Wizért, de annak tulajdonosai visszautasították az ajánlatot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.