Nyolc szürreális videó, amit a mesterséges intelligencia alkotott

2024 / 06 / 30 / Bobák Áron
Milyen lett volna a Titanic, ha a stúdió spórol a költségvetésen? A generatív mesterséges intelligenciának köszönhetően ma már nem kell a fantáziánkra hagyatkoznunk, hiszen a saját szemünkkel is megnézhetjük - csakúgy, mint a röplabdává változó nőt vagy a római birodalom hétköznapjait.

Pillanatokra vagyunk attól, hogy a generatív mesterséges intelligencia a képek és szövegek létrehozása után a mozgóképek készítését is forradalmasítsa, a júniusban bemutatott Dream Machine képében pedig már meg is jelent az első olyan eszköz, ami a nagyközönség számára is elérhetővé teszi az egyszerű leírások alapján generált, kiváló minőségű videók alkotását.

A Lumia Labs mesterséges intelligenciáját korábban mi is teszteltük, az X-en pedig mostanra már egészen tekintélyes mennyiségű videó gyűlt össze az MI-vel készült alkotásokból, amik a Dream Machine (azaz “álomgép”) nevéhez híven néha egészen szürreálisak - mintha csak tényleg valakinek az álmai keltek volna életre. Az alábbi galériában igyekeztünk a legérdekesebb videókat kiválogatni, így találunk köztük olyat is, ami szimplán lenyűgöző, de olyat is, ami éppen a bénasága miatt lett nagyon vicces.


Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
A végeredmény az internetezőket is erősen megosztotta.
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.