Belépés Van Gogh festményébe egy AR alkalmazással 2020 / 06 / 12 / Justin Viktor

A VR piacon érdekelt vállalatok között ma már igazi óriásokat találunk: Facebook, HTC, HP, de az AR/MR piacon is olyan cégek érdekeltek, mint a Microsoft és Magic Leap. Persze a felhasználókat meg kell győzni róla, hogy érdemes megvenni a méregdrága AR és VR headseteket, és itt jönnek képbe a kisebb tartalomfejlesztők, akik “eladják a vasat.” Az ARLOOPA egy Androidra és Apple készülékekre egyaránt elérhető kiterjesztett valóság (AR) applikáció melynek használatához először markert választunk a webhelyükről, majd ezt szkennelve máris indul az AR élmény, ami video, 2D kép vagy 3D animáció formájában érkezik. A 3D-s objektumok “életre kelhetnek” és kölcsönhatásba léphetnek velünk. Erre kitűnő példa a művészeti élményt felturbózó virtuális ajtó, melyen keresztül a felhasználó beléphet Van Gogh hálószobájának festményébe. Az ARLOOPA alkalmazásának újítása, hogy MR, vagyis kevert valóság üzemmódban is működik, és lehetővé teszi a Van Gogh szoba ilyen élmény-környezetben, milliméter-pontos mozgás-követéssel történő bejárását is. A megoldás a komoly, sok száz dolláros headsetek élményét hozza el a mobiljainkra, jóval olcsóbban, kitűnően prezentálva mennyi mindent lehetne az AR, MR segítségével is fejleszteni, ami igazán élményszerű megoldásokat hozhatna a felhasználóknak. (Kép: Wikipédia)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A tűzhányók nagyobb fenyegetést jelentenek az emberiségre, mint az aszteroidák, de a NASA-nak van ötlete a katasztrófa megakadályozására
A tűzhányók nagyobb fenyegetést jelentenek az emberiségre, mint az aszteroidák, de a NASA-nak van ötlete a katasztrófa megakadályozására
A világon nagyjából húsz szupervulkán létezik, és bár ezek a tűzhányók csak rendkívül ritkán, átlagosan 17 ezer évente törnek ki, már egyetlen ilyen esemény is hatalmas veszélyt jelentene az emberiségre nézve.
Banyánfa: az ősi, “sétáló, kannibál” fa
Banyánfa: az ősi, “sétáló, kannibál” fa
Igazi fahorror: a banyánfa a hinduk szent fája, ám amellett, hogy képes a helyváltoztatásra, egyéb fákat is elfogyaszt, ha úgy adódik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.