Belépés Van Gogh festményébe egy AR alkalmazással 2020 / 06 / 12 / Justin Viktor

A VR piacon érdekelt vállalatok között ma már igazi óriásokat találunk: Facebook, HTC, HP, de az AR/MR piacon is olyan cégek érdekeltek, mint a Microsoft és Magic Leap. Persze a felhasználókat meg kell győzni róla, hogy érdemes megvenni a méregdrága AR és VR headseteket, és itt jönnek képbe a kisebb tartalomfejlesztők, akik “eladják a vasat.” Az ARLOOPA egy Androidra és Apple készülékekre egyaránt elérhető kiterjesztett valóság (AR) applikáció melynek használatához először markert választunk a webhelyükről, majd ezt szkennelve máris indul az AR élmény, ami video, 2D kép vagy 3D animáció formájában érkezik. A 3D-s objektumok “életre kelhetnek” és kölcsönhatásba léphetnek velünk. Erre kitűnő példa a művészeti élményt felturbózó virtuális ajtó, melyen keresztül a felhasználó beléphet Van Gogh hálószobájának festményébe. Az ARLOOPA alkalmazásának újítása, hogy MR, vagyis kevert valóság üzemmódban is működik, és lehetővé teszi a Van Gogh szoba ilyen élmény-környezetben, milliméter-pontos mozgás-követéssel történő bejárását is. A megoldás a komoly, sok száz dolláros headsetek élményét hozza el a mobiljainkra, jóval olcsóbban, kitűnően prezentálva mennyi mindent lehetne az AR, MR segítségével is fejleszteni, ami igazán élményszerű megoldásokat hozhatna a felhasználóknak. (Kép: Wikipédia)
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
Mi történik, ha Charles Darwin evolúcióelméletét kozmikus (vagy annál is hatalmasabb) léptékben, lényegében magára az univerzumra alkalmazzuk? – Nos, akkor az alapvető kérdéseinkre születnek őrült válaszok, valamint elképesztő következtetések az univerzumunk természetéről.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.