Ez az egyszerű eszköz megmondja, mikor és hány kortyot kell innunk

2023 / 01 / 16 / Bobák Zsófia
Ez az egyszerű eszköz megmondja, mikor és hány kortyot kell innunk
Nem kell többet a szomjúságra vagy a memóriánkra támaszkodni, ha tudni akarjuk, mennyit kell innunk egy nap - a bioszenzor időben figyelmeztetést küld és pontosan beszámol a testünk aktuális állapotáról, de csak akkor, ha izzadunk.

A Nix bioszenzora a leírás szerint az első olyan hordható készülék, ami valós időben elemzi az emberi izzadságot és a begyűjtött adatokból kiszámolja, pontosan mennyit kell innunk és mennyi elektrolitot kell pótolnunk sportolás során. A szenzor a kényelmes viselet érdekében egészen kis méretű és vezeték nélkül működik, csak a karra kell tapasztani, letölteni és elindítani a hozzá készült alkalmazást és máris kezdődhet az adatgyűjtés.

A Hydration Biosensor a mérések által nem általános, hanem precízen személyre szabott tanácsokat ad a megfelelő hidratálást illetően és mindig időben szól, ha azt érzékeli, hogy a test egészséges folyadékszintje csökken vagy az elektrolitok mennyiségben tapasztal hiányt.

Az elektrolitok olyan ásványi anyagok, amelyek, többek között, segítik a víz sejtekbe való bejutását és ezzel a kiegyensúlyozott folyadékháztartás fenntartását,

de az izzadással egy részük távozik a szervezetből, így sportolás közben/után fontos a pótlásuk. Az alkalmazás segítségével láthatjuk, hogy hány milligrammnyi elektrolitot veszítettünk a testmozgás során és a folyadékhiányt is jelzi, valamint arról is rendszeresen értesítést küld, hogy mennyit kell innunk. A szenzor az alkalmazást tartalmazó okostelefonra küldi az adatokat, de Apple és Garmin okosórákkal is párosítható, később pedig a Garmin kerékpár komputereivel is kompatibilis lesz.

A készülék egy, a méréseket végző podból és egy egyszer használatos tapaszból áll, amit cserélni kell minden edzéskor, de ezekből külön garnitúrát is lehet rendelni. Az alapcsomag egy bioszenzort, négy tapaszt és a töltéshez szükséges kábelt tartalmazza és 129 dollárba (47 500 forint) kerül.

(Fotó: Nix)

Lassabban öregszik, aki elég vizet iszik Akár 50%-kal növelheti a biológiai és valós életkor közötti különbséget az elégtelen vízbevitel. Milyen összefüggés áll fenn a test öregedése és a vízivás között és mennyit kell inni naponta?


Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.