Ez az egyszerű eszköz megmondja, mikor és hány kortyot kell innunk

2023 / 01 / 16 / Bobák Zsófia
Ez az egyszerű eszköz megmondja, mikor és hány kortyot kell innunk
Nem kell többet a szomjúságra vagy a memóriánkra támaszkodni, ha tudni akarjuk, mennyit kell innunk egy nap - a bioszenzor időben figyelmeztetést küld és pontosan beszámol a testünk aktuális állapotáról, de csak akkor, ha izzadunk.

A Nix bioszenzora a leírás szerint az első olyan hordható készülék, ami valós időben elemzi az emberi izzadságot és a begyűjtött adatokból kiszámolja, pontosan mennyit kell innunk és mennyi elektrolitot kell pótolnunk sportolás során. A szenzor a kényelmes viselet érdekében egészen kis méretű és vezeték nélkül működik, csak a karra kell tapasztani, letölteni és elindítani a hozzá készült alkalmazást és máris kezdődhet az adatgyűjtés.

A Hydration Biosensor a mérések által nem általános, hanem precízen személyre szabott tanácsokat ad a megfelelő hidratálást illetően és mindig időben szól, ha azt érzékeli, hogy a test egészséges folyadékszintje csökken vagy az elektrolitok mennyiségben tapasztal hiányt.

Az elektrolitok olyan ásványi anyagok, amelyek, többek között, segítik a víz sejtekbe való bejutását és ezzel a kiegyensúlyozott folyadékháztartás fenntartását,

de az izzadással egy részük távozik a szervezetből, így sportolás közben/után fontos a pótlásuk. Az alkalmazás segítségével láthatjuk, hogy hány milligrammnyi elektrolitot veszítettünk a testmozgás során és a folyadékhiányt is jelzi, valamint arról is rendszeresen értesítést küld, hogy mennyit kell innunk. A szenzor az alkalmazást tartalmazó okostelefonra küldi az adatokat, de Apple és Garmin okosórákkal is párosítható, később pedig a Garmin kerékpár komputereivel is kompatibilis lesz.

A készülék egy, a méréseket végző podból és egy egyszer használatos tapaszból áll, amit cserélni kell minden edzéskor, de ezekből külön garnitúrát is lehet rendelni. Az alapcsomag egy bioszenzort, négy tapaszt és a töltéshez szükséges kábelt tartalmazza és 129 dollárba (47 500 forint) kerül.

(Fotó: Nix)

Lassabban öregszik, aki elég vizet iszik Akár 50%-kal növelheti a biológiai és valós életkor közötti különbséget az elégtelen vízbevitel. Milyen összefüggés áll fenn a test öregedése és a vízivás között és mennyit kell inni naponta?


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ezek a videók mutatják meg igazán, milyen fejlett kognitív képességekkel rendelkezik a Google új AI-asszisztense
Ezek a videók mutatják meg igazán, milyen fejlett kognitív képességekkel rendelkezik a Google új AI-asszisztense
A Project Astra megmosolyogtatóan ügyetlen rajzokról is gond nélkül megmondja, hogy mit ábrázolnak, ha pedig egymásután több képet mutatnak neki, akkor utólag is képes mindegyiket helyesen megnevezni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.