Bolondos szmájliként mosolyog a Nap a NASA felvételén

2022 / 10 / 28 / Felkai Ádám
Bolondos szmájliként mosolyog a Nap a NASA felvételén
Vigyorog, mint a vadalma, mi pedig keringünk körülötte.

Ránk mosolygott a Nap – ebben az esetben ráadásul szó szerint. Mint azt a CNET írja, a NASA Solar Dynamics Observatory űrtávcsöve egy olyan képet lőtt életető energiaforrásunkról, a rendszer magjáról, legnagyobb égitestjéről, amely másodpercenként annyi energiát termel, mint egy billió egy megatonnás atombomba felrobbanása, amelyen idétlenül somolyog a „pufók” arcával.

A két szemet, és a fura szájat adó sötét foltok ultraibolya fényben látszanak, és ezeket lyukaknak nevezik: olyan régiók, ahol a gyors napszél az űrbe áramlik. A képet készítő SDO teleszkópot 2010-ben lőtték fel, és mint arra a neve is utal, kifejezetten a Nap tevékenységét követi nyomon. Az SDO-val lehet épp ezért tanulmányozni az űridőjárást, valamint a napkitöréseket is.

A hírre egyébként több mém is született, amiket a CNET vadászott össze. Ezek közül a legérdekesebb talán, de mindenképpen a legidőszerűbb az Egyesült Királyság Science and Technology Facilities Council Twitter fiókja, amely egy gyors átalakítás után halloween tököt formált rendszerünk központi csillagából:

Ne felejtsük el, hogy nem csak a fejünk felett csüng egy gigantikus mosoly, de mikroszkopikus mosolyok milliárdjai fekszenek a lábuk alatt. Így fest ugyanis egy fűszál a mikroszkóp alatt:

(Kép: Twitter/NASASun)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Már egy kurzort is tud mozgatni a gondolataival az első Neuralinkkel ellátott ember
Már egy kurzort is tud mozgatni a gondolataival az első Neuralinkkel ellátott ember
Elon Musk cége januárban ültette be az első páciensbe az implantátumot, ami kétirányú kommunikációt tesz lehetővé az emberi agy és a számítógép között.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.