Kijelző és kamera is van a bármilyen szemüvegre felcsatolható okosmonokliban

2023 / 02 / 12 / Bobák Áron
Kijelző és kamera is van a bármilyen szemüvegre felcsatolható okosmonokliban
Az OLED-kijelzőt és kamerát is magában foglaló Brilliant Monocle-lel nagyjából bármilyen szemüveg pillanatok alatt felokosítható.

Miközben a nagyobb technológiai cégek közül már mindenki teljes gőzzel fejleszti a saját okosszemüvegét, amik egyszer talán a telefonunkat is leválthatják, egy Hong Kong-i székhelyű vállalat merőben új úton igyekszik megközelíteni a kiterjesztett valóságot: a Brilliant Labs olyan okosmonoklit készít, amely a szemüveg lencséjére erősítve bármilyen szemüveget azonnal felokosít.

A Brilliant Monocle egy 43 milliméter széles és 9 milliméter vastag lencse, amelyet a készítők egy 640x400 pixeles OLED panellel láttak el, így bármilyen információt képes közvetlenül a szemünk előtt megjeleníteni. A mindössze 15 grammos monokliban emellett helyet kapott egy 5 megapixeles kamera is, amivel HD felbontású videókat is készíthetünk, emellett 12 MB RAM-mal és 8 MB tárhellyel is ellátták. A készüléket egy 70 milliamperórás akkumulátor működteti, ami a gyártó szerint kétórás üzemidőt tesz lehetővé, a tokjába visszatéve pedig a gyorstöltésnek köszönhetően viszonylag rövid idő alatt újratölthető.

A Brilliant Monocle legérdekesebb tulajdonsága ugyanakkor kétségkívül az, hogy a Google Glass-szel vagy az Apple AR-szemüvegével szemben már ma is megvásárolható, igaz, eléggé borsos áron: a monokliért 349 dollárt kell fizetni, ami forintra átszámítva nagyjából 126 ezer forintnak felel meg.

(Designboom, Borítókép: Brilliant Labs)

Valós időben feliratozza az elhangzottakat az Nreal okosszemüvege A cég éppen egy éve dobta piacra az Nreal Airt, ami hamarosan egy igencsak hasznos funkcióval gazdagodik.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Project Astra úgy válaszol a kérdéseinkre, mintha egy mindentudó ismerőssel beszélgetnénk videochaten, okosszemüvegekkel kombinálva pedig egészen új távlatokat nyithat a chatbotok használatában.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.