Kijelző és kamera is van a bármilyen szemüvegre felcsatolható okosmonokliban

2023 / 02 / 12 / Bobák Áron
Kijelző és kamera is van a bármilyen szemüvegre felcsatolható okosmonokliban
Az OLED-kijelzőt és kamerát is magában foglaló Brilliant Monocle-lel nagyjából bármilyen szemüveg pillanatok alatt felokosítható.

Miközben a nagyobb technológiai cégek közül már mindenki teljes gőzzel fejleszti a saját okosszemüvegét, amik egyszer talán a telefonunkat is leválthatják, egy Hong Kong-i székhelyű vállalat merőben új úton igyekszik megközelíteni a kiterjesztett valóságot: a Brilliant Labs olyan okosmonoklit készít, amely a szemüveg lencséjére erősítve bármilyen szemüveget azonnal felokosít.

A Brilliant Monocle egy 43 milliméter széles és 9 milliméter vastag lencse, amelyet a készítők egy 640x400 pixeles OLED panellel láttak el, így bármilyen információt képes közvetlenül a szemünk előtt megjeleníteni. A mindössze 15 grammos monokliban emellett helyet kapott egy 5 megapixeles kamera is, amivel HD felbontású videókat is készíthetünk, emellett 12 MB RAM-mal és 8 MB tárhellyel is ellátták. A készüléket egy 70 milliamperórás akkumulátor működteti, ami a gyártó szerint kétórás üzemidőt tesz lehetővé, a tokjába visszatéve pedig a gyorstöltésnek köszönhetően viszonylag rövid idő alatt újratölthető.

A Brilliant Monocle legérdekesebb tulajdonsága ugyanakkor kétségkívül az, hogy a Google Glass-szel vagy az Apple AR-szemüvegével szemben már ma is megvásárolható, igaz, eléggé borsos áron: a monokliért 349 dollárt kell fizetni, ami forintra átszámítva nagyjából 126 ezer forintnak felel meg.

(Designboom, Borítókép: Brilliant Labs)

Valós időben feliratozza az elhangzottakat az Nreal okosszemüvege A cég éppen egy éve dobta piacra az Nreal Airt, ami hamarosan egy igencsak hasznos funkcióval gazdagodik.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
Ez a Google első geotermikus projektje, amely a cég két, Nevadában lévő adatközpontját látja el tiszta energiával.
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.