Valós időben feliratozza az elhangzottakat az Nreal okosszemüvege

2022 / 10 / 26 / Bobák Áron
Valós időben feliratozza az elhangzottakat az Nreal okosszemüvege
A cég éppen egy éve dobta piacra az Nreal Airt, ami hamarosan egy igencsak hasznos funkcióval gazdagodik.

Bár az okosszemüvegek még nem igazán számítanak a hétköznapjaink szerves részének, azt már egy ideje lehet tudni, hogy a legnagyobb cégek szinte mindegyike dolgozik olyan megoldáson, amit nem csak otthon vagy a munkahelyünkön, de akár az utcán is batran hordhatunk. Hogy a viselhető eszközöknek ez a következő kategóriája mire lesz jó, abba most a brit XRAI nyújtott bepillantást, akik XRAI Glass néven egy olyan szoftvert fejlesztettek az Nreal Airhez, ami képes valós időben feliratkozni mindent, ami körülöttünk elhangzik - írja a BGR.

Noha okostelefonra már eddig is elérhetőek voltak hasonló alkalmazások, ez a funkció nyilvánvalóan sokkal jobban működik egy okosszemüveggel, hiszen így közvetlenül a szemünk előtt láthatjuk az elhangzottakat. Bár a szoftver egyelőre béta teszt fázisban van, vagyis nyilvánosan nem elérhető, az XRAI-nál már dolgoznak rajta, hogy az alkalmazás a jövőben képes legyen a beszélőket is megkülönböztetni egymástól, így még átláthatóbban tudja feliratozni a beszédet.

Az XRAI Glasst elsősorban hallássérültek számára készítették, de a képességeiből bárki profitálhat, hiszen a fejlesztők az azonnali feliratozást egy fordítóprogrammal is kombinálták, így elméletben bármilyen nyelvet képes valós időben lefordítani. Hasonló funkciót már a Xiaomi is bejelentett a készülőfélben lévő okosszemüvegéhez, és nagyjából biztosra vehető, hogy az Apple vagy a Facebook fejlesztés alatt álló készülékeiben is találhatunk majd hasonló megoldást.

Az XRAI Glass használati értékéből jelenleg leginkább éppen az von le a legtöbbet, hogy az kizárólag az Nreal szemüvegére érhető el, amit eleve csak Nagy-Britanniában és Japánban lehet megvásárolni, ráadásul nem is igazán arra találták ki, hogy az utcán is hordjuk. Az Nreal Air - a Lighthoz hasonlóan - vezetékkel kapcsolódik a telefonunkhoz, emellett a dizájnja sem feltétlenül olyan, amiben a legtöbb ember kimenne az utcára. Az viszont tény, hogy ha megelégszünk az otthoni használattal, akkor az Nreal jelenleg az egyik legolcsóbb opciót kínálja: az Nreal Airhez jelenleg 379 dollárért, vagyis kicsit több, mint 150 ezer forintért lehet hozzájutni, vagyis nagyságrendekkel kevesebbe kerül, mint akár a Lenovo ThinkReality A3, akár az Epson Moverio BT-350 vagy a Vuzix Blade 2, amelyek ára kivétel nélkül ezer dollár felett kezdődik.

(Borítókép: Nreal)

Ha unod a monitort, hordj helyette szemüveget A berlini IFA-n két vállalat, a Lenovo és a TCL is bemutatott olyan készüléket, ami az ígéretek szerint leválthatja nem csak a számítógépek, de az okostelefonok kijelzőjét is. A technológiának ugyanakkor egyelőre megvannak a maga hátrányai.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Tizenhat év után újra járt egy lebénult nő és gondolatok útján írtak üzenetet Emmanuel Macronnak egy globális csúcstalálkozón
Fegyveres robotkutyák és deepfake-eket kreáló programok helyett a mesterséges intelligencia pozitív oldalát láthattuk egy nemzetközi rendezvényen.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.