Valós időben feliratozza az elhangzottakat az Nreal okosszemüvege

2022 / 10 / 26 / Bobák Áron
Valós időben feliratozza az elhangzottakat az Nreal okosszemüvege
A cég éppen egy éve dobta piacra az Nreal Airt, ami hamarosan egy igencsak hasznos funkcióval gazdagodik.

Bár az okosszemüvegek még nem igazán számítanak a hétköznapjaink szerves részének, azt már egy ideje lehet tudni, hogy a legnagyobb cégek szinte mindegyike dolgozik olyan megoldáson, amit nem csak otthon vagy a munkahelyünkön, de akár az utcán is batran hordhatunk. Hogy a viselhető eszközöknek ez a következő kategóriája mire lesz jó, abba most a brit XRAI nyújtott bepillantást, akik XRAI Glass néven egy olyan szoftvert fejlesztettek az Nreal Airhez, ami képes valós időben feliratkozni mindent, ami körülöttünk elhangzik - írja a BGR.

Noha okostelefonra már eddig is elérhetőek voltak hasonló alkalmazások, ez a funkció nyilvánvalóan sokkal jobban működik egy okosszemüveggel, hiszen így közvetlenül a szemünk előtt láthatjuk az elhangzottakat. Bár a szoftver egyelőre béta teszt fázisban van, vagyis nyilvánosan nem elérhető, az XRAI-nál már dolgoznak rajta, hogy az alkalmazás a jövőben képes legyen a beszélőket is megkülönböztetni egymástól, így még átláthatóbban tudja feliratozni a beszédet.

Az XRAI Glasst elsősorban hallássérültek számára készítették, de a képességeiből bárki profitálhat, hiszen a fejlesztők az azonnali feliratozást egy fordítóprogrammal is kombinálták, így elméletben bármilyen nyelvet képes valós időben lefordítani. Hasonló funkciót már a Xiaomi is bejelentett a készülőfélben lévő okosszemüvegéhez, és nagyjából biztosra vehető, hogy az Apple vagy a Facebook fejlesztés alatt álló készülékeiben is találhatunk majd hasonló megoldást.

Az XRAI Glass használati értékéből jelenleg leginkább éppen az von le a legtöbbet, hogy az kizárólag az Nreal szemüvegére érhető el, amit eleve csak Nagy-Britanniában és Japánban lehet megvásárolni, ráadásul nem is igazán arra találták ki, hogy az utcán is hordjuk. Az Nreal Air - a Lighthoz hasonlóan - vezetékkel kapcsolódik a telefonunkhoz, emellett a dizájnja sem feltétlenül olyan, amiben a legtöbb ember kimenne az utcára. Az viszont tény, hogy ha megelégszünk az otthoni használattal, akkor az Nreal jelenleg az egyik legolcsóbb opciót kínálja: az Nreal Airhez jelenleg 379 dollárért, vagyis kicsit több, mint 150 ezer forintért lehet hozzájutni, vagyis nagyságrendekkel kevesebbe kerül, mint akár a Lenovo ThinkReality A3, akár az Epson Moverio BT-350 vagy a Vuzix Blade 2, amelyek ára kivétel nélkül ezer dollár felett kezdődik.

(Borítókép: Nreal)

Ha unod a monitort, hordj helyette szemüveget A berlini IFA-n két vállalat, a Lenovo és a TCL is bemutatott olyan készüléket, ami az ígéretek szerint leválthatja nem csak a számítógépek, de az okostelefonok kijelzőjét is. A technológiának ugyanakkor egyelőre megvannak a maga hátrányai.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Fontos változás jön a Facebook Messengerben, ami minden magyar felhasználót érint
Fontos változás jön a Facebook Messengerben, ami minden magyar felhasználót érint
Az EU új jogszabályához igazodva a Meta mostantól lehetővé teszi, hogy Facebook-fiók nélkül is használhassuk a chatalkalmazást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.