Csúcstelefonok gyilkosa lett a Honor 200 Pro

2024 / 06 / 12 / Bobák Áron
Csúcstelefonok gyilkosa lett a Honor 200 Pro
A Honor visszatér ahhoz, amihez a legjobban ért: a Magyarországon július 1-től kapható Honor 200 Pro árát hajszálpontosan úgy lőtték be a mai csúcstelefonok alá, hogy az már bárki számára vonzó ajánlat legyen, miközben az okos kompromisszumoknak köszönhetően semmi olyasmiről nem kell lemondanunk, ami egy átlagos felhasználónak hiányozna.

A kínai gyártó még a Huawei almárkájaként komoly rajongói bázist épített ki magának azzal, hogy a konkureciánál jóval megfizethetőbb csúcskategóriás telefonokat dobott piacra, amik ugyan összességében nem vették fel a versenyt az aktuálisan legjobb telefonokkal, de ár-érték arányban mégis olyat nyújtottak, amire rajtuk kívül legfeljebb a Xiaomi és a OnePlus készülékei voltak képesek. A Huaweitől való 2020-as különválás után aztán a Honor is elkezdett magasabbra célozni: a Magic-szériával már egy kompromisszumoktól mentes, ízig-vérig ultra prémium kategóriás telefonnal igyekeztek minél nagyobb darabot kihasítani a Huaweit sújtó amerikai kereskedelmi embargó miatt keletkezett piaci résből, eközben viszont a kínálatuk Európában kissé lyukas lett. Magyarországon például jelenleg a Honor Magic 6 Pro alatt csak a Honor Magic 6 Lite-ot és a Honor 90-t találjuk a szolgáltatók kínálatában, amik ugyan a maguk kategóriájában nem számítanak rossz készüléknek, de a telefotó kamera, a vezeték nélküli töltés, az optikai képstabilizátor és más, sokak által használt funkciók hiánya miatt nyilvánvalóan nem igazán opciók azok számára, akik csúcskategóriás felszereltségű telefont keresnek megfizethetőbb áron.

És itt jön a képbe a Honor 200 Pro, amiben a fent felsoroltak mindegyikét megtaláljuk, 300 ezer forintos árával pedig látványosan alálicitál olyan, belépőszintű csúcstelefonoknak is, mint a Samsung Galaxy S24 vagy a Xiaomi 14. Bár ahhoz, hogy ezt megtehesse, a Honor kénytelen volt kompromisszumokat kötni a telefon képességeit illetően, de ahogy látni fogjuk, ezt olyan ügyesen tették, hogy egy átlagos felhasználónak aligha lesz hiányérzete.

A Honor tehát egy kifejezetten jó telefont tett le az asztalra a Honor 200 Próval, aminek minden esélye megvan rá, hogy igazi közönségkedvenc legyen. Ennek kulcsa, hogy a kiváló kijelző, versenyképes teljesítmény, elfogadható üzemidő és a kategóriájában jónak számító fotós képességek mellett a Honor nem spórolta ki a telefonból a kevésbé alapvető funkciókat sem, így nagyjából minden megvan benne ahhoz, hogy a felhasználóknak ne kelljen vállalhatatlan kompromisszumokat kötniük: a vezeték nélküli töltés, a Wi-Fi 6, a telefotó kamera, a kiváló biometrikus azonosítás mind a helyén van, emellett kifejezetten vonzó lehet a nagy tárhely és a méretes kijelző, amit ráadásul egy kecses, könnyen kezelhető házba préseltek bele. Bár a védőüveg hiánya vagy a csak IP55-ös por- és vízállóság fájó pont lehet egyeseknek, és manapság a három generációnyi operációsrendszer-frissítés és négyévnyi biztonsági frissítés sem számít soknak, de azért tömegeket ez biztos nem fog eltántorítani a vásárlástól.

Mindez persze kevés lenne a kiváló árazás nélkül, de a 299 990 forintos árával a Honor 200 Pro kényelmes távolságba távolodik az olyan belépőszintű csúcskategóriás telefonoktól is, mint a Samsung Galaxy S24 vagy a Xiaomi 14, amik a kisebb kijelző és a tárhely miatt a vásárlók egy részének még talán akkor sem számítanának egyértelmű favoritnak, ha nem kerülnének 30-40 ezer forinttal többe, mint a Honor készüléke.

(Fotó: Bobák Áron/Rakéta.hu)


Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
A végeredmény az internetezőket is erősen megosztotta.
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.