Dél-Koreában már városokban is tesztelik a légitaxikat 2020 / 11 / 28 / Bobák Áron

Dél-Korea talán mindenki másnál előbb jár a légitaxi-technológia adoptálásában, hiszen egyedüli országként már nem csak programjuk, de pontos céldátumuk is van a technológia bevezetésére. A tervek szerint négy év múlva már ilyen járművek fogják szállítani az embereket Szöulban, ennek jegyében pedig nemrég a kínai Ehang az ország három különböző pontján is tesztrepüléseket hajtott végre. Az Ehang-216-tal végrehajtott tesztek remekül demonstrálták a technológia különböző felhasználási területeit, ami a személyszállítás mellett a sürgősségi orvosi ellátásra és a turisztikai célú felhasználásra (azaz városnézésre) is kiterjed.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
A Tesla sorsa múlhat a most bemutatott Cybertruck fogadtatásán
A Tesla sorsa múlhat a most bemutatott Cybertruck fogadtatásán
Ha bejön, akkor pickup-nagyhatalom lehet a cégből, ami Amerikában egyenlő a sikerrel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.