Donald Trump elkapta a koronavírust

2020 / 10 / 02 / Bobák Áron
Donald Trump elkapta a koronavírust
A Fehér Ház orvosa helyi idő szerint csütörtök este jelentette be, hogy az amerikai elnök és felesége is megfertőződtek a Sars-Cov-2-vel.

Dr. Sean Conley a jelentésben azt írja, hogy az Donald Trump és Melania Trump jól érzik magukat, a lábadozásuk alatt pedig a Fehér Házban fognak maradni. Trump a twitteren annyit közölt, hogy ő és a first lady elkapták a COVID-19-et, így azonnal karanténba vonulnak. A Fehér Ház azóta az elnök összes programját elhalasztotta.

Ahogy arra az Axios felhívja a figyelmet, Trump megbetegedése különösen amiatt lehet problémás, mert az elnök már 74 éves, vagyis az amerikai járványügyi központ (CDC) irányelvei alapján a különösen veszélyeztetett csoportba tartozik. Bár korábban több magas rangú politikus, például Jair Bolsonaro, brazil elnök és Boris Johnson, brit miniszterelnök is elkapta a vírust, ám ők jóval fiatalabbak amerikai kollégájuknál. Johnson egyébként áprilisban több hetet töltött kórházban, ahol az intenzív osztályon is ápolták.


Donald Trump megérkezik az Air Force One-nal a Harrisburgi repülőtérre (Fotó: White House)

Trump megbetegedésének körülményeiről annyit lehet tudni, hogy néhány órával a bejelentés előtt derült ki, hogy a Fehér Ház egyik alkalmazottja, Hope Hicks tesztje pozitív lett. Az Axios szerint Hicks Trump egyik legközelebbi tanácsadója, aki többek között az Air Force One-on is együtt utazott az elnökkel. A járvány kitörése óta a Fehér Ház számos alkalmazottja fertőződött meg Sars-Cov-2-vel, többek között Robert O'Brian nemzetbiztonsági tanácsadó, de Trump tesztjei eddig rendre negatívak lettek.

Az amerikai elnököt sokan kritizálták a járvány kezelése miatt, például mert nem vezetett be elég szigorú korlátozásokat, nem volt hajlandó maszkot hordani, valamint a járvány közepén (ami mindeddig 7,31 millió embert fertőzött meg az USA-ban és több mint kétszázezer amerikai életét követelte) nagyszabású választási rendezvényeket szervezett. Egyelőre nem lehet tudni, hogy Trump megbetegedése milyen hatással lesz az amerikai elnökválasztásra, amire 32 nap múlva, november 3-án kerül sor. A választást hagyományos megelőző elnökjelölti viták közül az elsőre ezen a héten került sor Trump és kihívója, a demokrata Joe Biden között, de az elnök betegsége miatt a további vitákat minden bizonnyal el kell majd halasztani.

(Borítókép: White House)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ugyanattól a férfitól kapott szem szifiliszt öt nő is
Ugyanattól a férfitól kapott szem szifiliszt öt nő is
A precedens nélküli eset során öt nő kapta el a szifilisz egy ritka formáját ugyanattól a férfitól. Ez a baktérium már a fertőzés korai fázisában is súlyos látószervi és idegrendszeri károkat okozhat, és ez az első dokumentált eset a heteroszexuálisok közötti terjedésre egy ilyen csoportban. Felmerül, hogy egy új, agresszívabb baktériumtörzs megjelenése állhat a háttérben.
19. századi fotók kelnek életre a 150 éves Budapest születését bemutató kisfilmben
19. századi fotók kelnek életre a 150 éves Budapest születését bemutató kisfilmben
Budapest fenállásának 150. évfordulója alkalmából készült a látványos kisfilm, amelyben több mint 100 archív felvételt elevenítettek meg a különleges, úgynevezett parallax képalkotási technika segítségével.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.