Egy komplett várost álmodott a Holdra a kínai űrügynökség 2024 / 05 / 06 / Bobák Áron

Nem titok, hogy a NASA mellett a kínaiak és az oroszok is azon dolgoznak, hogy a következő években embereket juttassanak a Holdra, a kínai űrügynökség pedig a napokban egy videót is közzétett arról, hogy milyen lehet majd az International Lunar Research Station néven tervezett holdbázis. A 2021-ben bejelentett, a Roszkoszmosszal közösen tervezett bázis első üteme a tervek szerint 2035-re épülhet fel az égitest déli pólusánál, az ezt követő tíz évben pedig a bázist fokozatosan továbbfejlesztenék, így a videó tanúsága szerint 2045-re már egy komplett holdi kolónia jöhetne létre több emeletes épületekkel és hatalmas napelemparkokkal. Hogy a videónak ezen részleteit mennyire lehet komolyan venni, az ugyanakkor kérdéses, hiszen ahogy arra a Space.com rámutatott, az animáción egy űrsikló is feltűnik, noha ezt a programot a NASA immár 13 éve leállította.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A Magyar Űrhajós Program érdekességei a HUNOR indulásától Houstonig
A Magyar Űrhajós Program érdekességei a HUNOR indulásától Houstonig
Hamarosan kiválasztják a magyar űrhajóst - mi történt eddig a kiválasztás és felkészítés folyamán?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.