Egy operátor negyven drónt is irányíthat a brit hadseregnél a jövőben

2022 / 09 / 14 / Bobák Zsófia
Egy operátor negyven drónt is irányíthat a brit hadseregnél a jövőben
Drónrajok bevetésére és ember-gép csapatmunkára készül a brit hadsereg.

A brit hadsereg a drónokat a leendő bevetések szerves, sőt, központi részévé tenné és ennek érdekében olyan új rendszert fejleszt, ami lehetővé teszi egy operátor számára egyszerre egész csapat légi eszköz irányítását: a tervek szerint ez azt jelenti, hogy egy katona harminc-negyven vagy akár több drónt is kezelhet, amelyek rajban repülve működnek együtt. A módszer első tesztjét a Salisbury-síkságon tartották meg és a próbán bizonyították, hogy lehetséges egy ember által hat drónt kontrollálni, vagyis nem szükséges egyenként felügyelni minden egyes légi eszközt.

A cél, hogy a rajokkal növeljék a megfigyelési és támadási kapacitást is

és a begyűjtött adatokkal a precízebb célzást is elősegítsék. A teszten két fajta drón vetettek be, Atlas és Elbit eszközöket, amelyek a program második szakaszában már mesterséges intelligencia közreműködésével határozták meg a misszió lépéseit. A hadsereg tagjai a drónokat a gép-ember kapcsolat megerősítésére szánják, hogy így növeljék a katonák által elérhető és feltérképezhető területeket: a pilóta nélküli légi járművek ugyanis a katonák "szemei" lehetnek, amelyek olyan helyekre is belátnak, amelyek eddig rejtve maradtak a tekintetek elől.

(Fotó: British Army)

Akár egy több száz drónból álló rajt is irányíthat egyetlen katona a Raytheon új fejlesztésének köszönhetően Nemrég egy éles teszt során egy 130 drónból álló flottát volt képes irányítani egyetlen katona. A gyakorlat során beltéri és kültéri helyszínekkel is egyaránt meg kellett küzdenie a drónrajnak.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A leendő elektromos személyszállító vezetéséhez pilóta engedélyre sincs szükség
A leendő elektromos személyszállító vezetéséhez pilóta engedélyre sincs szükség
Az Upwards Aero szerint a jármű egyesíteni fogja a helikopter sokoldalúságát a kisrepülőgépek hatékonyságával, a vadászgépek hajtóerejével és az olasz szuperautók luxuskényelmével.
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Az izraeli védelmi erők bemutatták a Merkava alapharckocsi legújabb generációját, amelyben már mesterséges intelligencia is asszisztál. Az első ötödik generációs tankokat már le is szállították.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.