Egy orosz cég megalkotta a tökéletesen élethű Arnold Schwarzenegger robotot, csak azzal nem számoltak, hogy még él az igazi

2020 / 03 / 10 / Bobák Áron
Egy orosz cég megalkotta a tökéletesen élethű Arnold Schwarzenegger robotot, csak azzal nem számoltak, hogy még él az igazi
Az “igazinak”, vagyis a valódi Arnold Schwarzeneggernek pedig nem igazán nyerte el a tetszését, hogy a beleegyezése nélkül készítettek belőle egy robotizált mellszobrot, így 10 millió dollárra perelte a céget.

Ez valahol érthető, hiszen a Promobot gyakorlatilag egy hangasszisztenst készített Schwarzeneggerből, aminek megmondhatjuk, hogy kapcsolja fel a villanyt a nappaliban, vagy főzzön le egy kávét - mármint ha rendelkezésünkre állnak a megfelelő okosotthon eszközök. A Westworldöt meghazudtolóan élethű robotokat 25 ezer dollárért árulják, és ennyiért Schwarzenegger, Marilyn Monroe vagy Albert Einstein mellett akár saját magunkat is kérhetjük robot formátumban, ha elég morbid a humorérzékünk.

A Promobot honlapja szerint a Robo-C márkanéven árult robotjaik képesek az arca alapján felismerni az embereket, kommunikálni, válaszolni a nekik feltett kérdésekre, vezérelni az okosotthon eszközöket valamint dokumentumokat szkennelni, így a hangasszisztens nem csak az otthonokban használható, de állítólag múzeumi idegenvezetőként, portásként, ügyintézőként is beválik.

A Gizmodo úgy tudja, hogy Schwarzenegger akkor szerzett tudomást a robot alteregója létezéséről, amikor a Promobot tavaly megkereste azzal, hogy utazzon el Szentpétervárra és pózoljon saját magával. A színész visszautasította a lehetőséget, de a Promobotnak ez nem szegte kedvét és előbb a Las Vegas-i CES elektronikai kiállításra, majd a New York-i játékvásárra is magukkal vitték a robotot, amivel az ingyenreklám helyett végül egy tízmillió dolláros reklámot nyertek. Schwarzeneggernek amúgy nem elvi problémái voltak azzal, hogy egyfajta robotinasként bárkinek a nappalijában ott lehet, ám ő ennek fejében harmincmillió dollárt várt volna a cégtől.

A Promobot nem először hívta fel magára a figyelmet a különleges robotjaival, tavaly áprilisban például a rendkívül élethű hírolvasórobotjukon ámuldozott a világ, ezt néhány hónappal megelőzően pedig azzal sikerült bekerülniük a hírekbe, hogy az ő robotjuk volt az áldozata az első autóbalesetnek, amiben egy robot ütött el egy robotot.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
Az implantátummal első körben pszichiátriai és neurológiai rendellenességek kezelésére fogják haszálni. Az eszköz 9 milliméter széles és nem tartalmaz akkumulátort, nem kell mélyre helyezni, így a későbbiekben egészen könnyen lehet majd beültetni a páciensekbe a kutatók tervei szerint.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.