Egy reptér köré épült, elfeledett város, ahol a filmvilág krémje találkozott 2020 / 03 / 03 / Justin Viktor

Gander-t 1935-ben választották ki egy tranzit-repülőtér építéséhez, mert nagyon közel van a New York és London közötti nagy körhöz. 1936-ban megkezdődött a bázis építése, és a város fejlődni kezdett.   A második világháború alatt 10 000 kanadai, brit és amerikai katonai személyzet lakott Ganderben. A térség a Királyi Légierő Légitársaságok Parancsnokságának stratégiai posztjává vált, körülbelül 20 000 amerikai és kanadai építésű vadászgép és bombázó állt meg Ganderben úton Európába.  Amíg a hosszú távú járatok nem voltak képesek egyetlen tankolással átszelni az Atlanti-Óceánt, Gander kisvárosa valószínűtlen nemzetközi csomópontként működött, olyan hírességek váltak itt rendszeres vendégekké, mint Marilyn Monroe, Frank Sinatra és Anglia királynője. A modern repülőgépek kifejlesztésével a helyzet megváltozott, és Gander csipkerózsika-álomba merült, melyből csak a 9/11 tragikus terrortámadásának nagy légiközlekedési leállása ébresztette fel 2001-ben. A Sárga szalag művelet részeként 38 polgári és 4 katonai repülőgép landolt - és ragadt - itt több napra, 6600 utassal. Az utasok életre szóló barátságokat kötöttek a helyiekkel, visszaidézve a város régi pezsgését. Gander és a környező közösségek lakosai a Sárga szalag művelet részeként önként vállalták, hogy  otthont, táplálékot és szórakozást biztosítanak a bajba jutott utazóknak. A város reptere mára valóságos időkapszula, berendezése az ötvenes évek aranykorát idézi, a térbútorokra súlyos dollár-ezrekért kapnak rendszeres ajánlatot a gyűjtőktől. Gander városkája továbbra is üzleti lehetőségeket keres, manapság főképp az űrkutatás területén. (Kép: BBC Reel)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
Az amerikai férfi, aki minden emberi arcot groteszk szörnynek lát
A férfi két évvel ezelőtt kezdte el az emberi arcokat szörnypofáknak látni – mindennek hátterében egy bizarr betegség áll.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.