Egy új szoftver úgy ír cikket, verset, bármit, hogy nem jössz rá, hogy csak egy gép írta

2020 / 07 / 24 / Justin Viktor
Egy új szoftver úgy ír cikket, verset, bármit, hogy nem jössz rá, hogy csak egy gép írta
A természetes nyelvi feldolgozási modell (NLP) felhasználható hangulatelemzéshez, nyelvfelismeréshez, és most már cikket vagy verseket is úgy ír, hogy nem lehet megkülönböztetni az embertől. Átverte egy komplett fórum teljes közönségét.

Az OpenAI új általános célú természetes nyelvi feldolgozási modellje most kezdte meg béta verziójának zárt tesztelését és már az első tesztelők is el vannak ájulva a képességeitől. 

A Generatív Pretrained Transformernek, vagy egyszerűen GPT-3 néven ismert szoftver egy olyan eszköz, amellyel szavak, szövegek vagy egyéb adatok sorozatát elemezhetjük, majd kibővítve a tevékenységünket eredeti tartalmakat állíthatunk elő vele, például cikkeket vagy képeket.

A legnagyobb dolog a bitcoin óta

A technológia lehetőségeit Manuel Araoz, a Zeppelin Solutions műszaki vezetője mutatta be, aki egy teljes, összetett cikket készített egy hamis kísérletről a népszerű Bitcointalk fórumon. A cikk címe „Az OpenAI GPT-3-a lehet a legnagyobb dolog, a Bitcoin óta” lett.

A GPT-3 egy 746 szavas blogbejegyzést generált, amely leírja, hogyan GPT-3 hogyan volt képes becsapni a Bitcointalk fórum tagjait, elhitetve velük, hogy a kommentjei valódiak.

A szöveg több pontján a GPT-3 leírja a nyelvi előrejelzési modellek számos lehetséges felhasználási lehetőségét is, megjegyezve, hogy ezek felhasználhatók "álhírek", reklám, politika és propaganda célokra".

Néhány apró kérdés kivételével, beleértve egy kihagyott táblázatot és a szövegben hivatkozott hiányzó képernyőképeket, a szöveg gyakorlatilag megkülönböztethetetlen egy valódi személy által írt szövegtől. A szöveg csak egy cím, egy marék címke és az alábbi rövid összefoglaló felhasználásával állították elő:

"Megosztom az OpenAI új nyelvi predikciós modelljének (GPT-3) bétaverziójával kapcsolatos korai kísérleteimet. Elmagyarázom, miért gondolom, hogy a GPT-3 a blockchain technológiával összevethető diszruptív potenciállal rendelkezik."

Az Argentine Computer Scientistnél is kipróbálták a GPT-3-at, javítva vele összetett szövegek érthetőségét, költészetet állítva elő Jose Louis Borges stílusában (természetesen spanyolul), és zenét íratva vele ABC jelöléssel, több más projekt mellett. Hasonló eredményeket ért el Sharif Shameem, a Debuild.co alapítója, aki a GPT-3-al JSX kódot íratott egy webhely elrendezésének alapvető leírásából.

A Generatív Pretrained Transformer legújabb verziója, a GPT-3 úgy tűnik, hogy mindenben és teljes mértékben felülmúlja elődeinek képességeit, hihetetlen 175 milliárd tanulási paraméterrel, amelyek lehetővé teszik, hogy az MI gyakorlatilag bármilyen feladatra képes legyen. Ezzel a GPT-3-t messze a legnagyobb nyelvi modell manapság, egy nagyságrenddel nagyobb, mint a Microsoft 17 milliárd paraméterű Turing-NLG nyelvi modellje.

A GPT-3 API-hoz jelenleg csak meghívással lehet hozzáférni, de van várólista a teljes verzióhoz. Az árképzésről még nem döntöttek.

(Forrás: Decrypt Képek: Unsplash )


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.