Egyenesen a virtuális valóságba teleportál a metaverzum telefon

2022 / 06 / 29 / Bobák Zsófia
Egyenesen a virtuális valóságba teleportál a metaverzum telefon
A tajvani gyártó okostelefonja "beépített metaverzumot" tartalmaz.

A tajvani HTC leginkább a VR sisakjairól ismert, a cég ugyanis az elmúlt években nagyrészt felhagyott a telefonok gyártásával és inkább a virtuális valóság eszközök fejlesztésére koncentrált: 2018-ban az okostelefonok készítéséért felelős részlegét a Google vásárolta fel és azóta csak néhány modellt dobtak piacra. 2018-ban megjelent a kriptotárcával ellátott Exodus 1 és tavaly bemutatták az 5G képes Desire 21 Prót, most viszont egy különlegességnek ígérkező tagját jelentették meg a szériának, aminek kialakítása jól illeszkedik a manapság egyre népszerűbb trendhez: a Desire Pro 22 ugyanis kifejezetten a metaverzum alkalmazás elérhetőségének megkönnyítését helyezi a középpontba.

A HTC Viverse platformja a leírás szerint szakít azzal a hagyománnyal, hogy a virtuális világát egy behatárolt, különálló digitális "buborékként" építse fel, inkább a metaverzum valódi lényegét igyekszik megfogni és lehetőséget adni rá, hogy változatos módon, sokféle funkcióval rendelkező digitális terekben találkozhassanak a felhasználók, illetve az avatárjaik. A nyitottságra épülő koncepció fontos részét képezi, hogy a platform hozzáférhető legyen minden eszközről és az új okostelefon modell ezt még könnyebbé teszi, mivel kapcsolódik a Viverse ökoszisztémájához, valamint egy kriptotárca, a Viverse Wallet is tartozik hozzá, amellyel a kriptovalutákat és NFT-ket lehet kezelni.

Az immerzív virtuális élményt fokozza, hogy a cég VR-sisakjaival, például a HTC Vive Flow-val összekötve a telefonon futó alkalmazás háromdimenziós formában jelenik meg a felhasználó szeme előtt, de a HTC szerint a telefon 120 Hz frissítési rátája és 1080*2412 felbontása a sisak nélküli használat során is minőségi látványt nyújt. A Desire 22 Pro, bár 5G-vel ellátott, de középkategóriás eszköz: Qualcomm Snapdragon 695 processzorral, 8 GB RAM-al és 4520 mAh-ás akkumulátorral van felszerelve, emellett 64 megapixeles főkamera, 13 MP-es ultraszéles, 5 MP-es mélységérzékelős hátlapi és 32 MP-es előlapi kamera tartozik hozzá és Android 12 operációs rendszer fut rajta. A telefon már előrendelhető 460 euróért (180 000 forint), de a kiszállítás csak augusztusban kezdődik.

A telefon "metaverzum jellege" tehát úgy tűnik, hogy leginkább a VR-eszközzel való együttes használatban rejlik: a HTC Vive Flow-ja visszatükröződő felületével hatalmas bogárszemekre hasonlít és viszonylag könnyűnek számít 189 grammos súlyával, emellett a szemek bemelegedése ellen is tartalmaz hatásos megoldást a ventilátoros technológiájának köszönhetően.


(Fotó: HTC)

Hosszú idő után újra kapható lesz csúcskategóriás Honor telefon Magyarországon A kínai gyártó valósággal megtáltosodott, amióta másfél évvel ezelőtt az útjaik különváltak a Huaweitől: Kínában már a legnagyobb gyártók között vannak, most pedig hosszú idő után Magyarországon is újra kapható lesz egy csúcskategóriás készülékük is.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.