Éjjeliszekrénybe tömörített okoskertet mutatott be az LG

2021 / 12 / 20 / Palotai Nándor
Éjjeliszekrénybe tömörített okoskertet mutatott be az LG
Az önművelő veteményes segítségével még azok is megtermelhetik a saját zöldségeiket, akik egyébként nem értenek hozzá, vagy még kertjük sincs.

Hipermodern, teljesen önműködő beltéri minikertet dob piacra az LG. Az éjjeliszekrény méretű okoseszköz segítségével bárki szaktudás nélkül, egy lakásban is meg tudja termelni a zöldségei jelentős részét, időjárástól és évszaktól függetlenül. Az LG tiiun névre keresztelt újdonságot a vállalat a világ legnagyobb elektronikai expóján, a CES 2022 kiállításon fogja élőben is bemutatni az LG saját pavilonjában.

Az LG tiiun házán belül két polcon zajlik a növénytermesztés, melyek egyenként akár hat-hat "all-in-one" vetőmagcsomag tárolására alkalmasak, három különböző magkészlettel. A hat-hat darab ágyás egyenként tíz kijelölt helyet tartalmaz a csíráztatni kívánt növények számára. Az eszköz ezáltal lehetővé teszi több különböző növény együttes nevelését is.

Az okoskert a külvilágtól független, teljesen optimalizált növénytermesztést tesz lehetővé: az LG tiiun folyamatosan szabályozza a hőmérsékletet, illetve a LED-fényt is a termények napi bioritmusának és igényeinek megfelelően. Az eszköz belső felülete úgy lett megtervezve, hogy felerősítse a mesterséges világítást, ezzel a lehető leghatékonyabban elősegítve a fotoszintézist. Az okoskert napi nyolcszor öntözi meg a növényeket, a hermetikusan zárt struktúrának köszönhetően pedig az esetleges fertőzések, kártevők megjelenése miatt sem kell aggódni.

"Az LG tiiun egy praktikus és kényelmes megoldás azok számára, akik bár elfoglalt emberek, de mégis zöldebb, egészségesebb életmódot szeretnének élni. Intelligens kertészeti rendszerünk szórakoztatóvá és egyszerűvé teszi a fűszernövények, leveles zöldségek és virágok termesztését még azok számára is, akiknek nincs kertészeti tapasztalatuk, emellett stílusos kiegészítője is lehet a lakásnak" – foglalta össze Lyu Jae-cheol, az LG egyik legnagyobb alvállalatának, az LG Electronics Home Appliance & Air Solutionnek az elnöke.

Az új otthoni "okoskertész" az LG Thinq appjának köszönhetően folyamatosan kapcsolatban áll a tulajdonosával, értesítéseket küld – például, ha után kell tölteni vízzel-, és távolról is vezérelhető.

(Fotó: LG)

Ez a svéd vertikális kertészet automatikusan termeli a haszonnövényeket A vertikális nagyüzem a svédországi Tibro kisvárosában létesül 7000 m2 alapterületen, és egész évben képes lesz levélzöldségeket termeszteni.

Elektromosság nélküli, sőt, hűtőszekrényt is nélkülöző hűtés alakíthatná át a konyhákat A távoli jövőben lehet, hogy az ember csak vendég lesz a saját otthonában, akire a robotséf főz, miközben a okosotthon asszisztense rendeli az élelmiszereket és a humanoid gépek takarítanak ki utána, és már olyan alapvető berendezésekre sem lesz szükségünk, mint például a hűtőszekrény.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
A Spotify elbocsátja a dolgozói 17 százalékát
Daniel Ek vezérigazgató tegnap jelentette be a leépítéseket, amelyek várhatóan mintegy 1500 embert érintenek a vállalatnál.
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
A Kawasaki nem csak motorokat, hanem fejlett humanoidokat is készít
Egyre több olyan cég áll elő emberszerű robotokkal, amelyek fő profilját hagyományosan nem a humanoidok tervezése jelenti.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.