Elbúcsúzhatunk az LG mobiloktól?

2021 / 01 / 21 / Pőcze Balázs
Elbúcsúzhatunk az LG mobiloktól?
"A mobileszközök globális versenye egyre kiélezettebb lesz, így itt az ideje, hogy hideg fejjel meghozzuk a legjobb döntést" - írta az LG, miután egy kiszivárgott memóban a vezérigazgatójuk arra utalt, hogy komolyan mérlegelik, hogy leálljanak a mobiltelefonok tervezésével és gyártásával.

2020 harmadik negyedévében a Samsung, a Huawei, a Xiaomi, az Apple és a Vivo adták a világ mobiltelefon eladásainak a hetven százalékát - az LG nevével nem is találkozhatunk az IDC aktuális adatai között. Ha eggyel távolabbra nézünk, sem kifejezetten rózsás a helyzet: a Statcounter szerint az LG az elmúlt tíz évben sosem tudott 5%-os piacrész fölé kerülni. Ezek után nem meglepő, hogy a Gadgets Now a Reuters-re hivatkozva azt írja, hogy a koreai gyártó mobil üzletága

23 negyedéve, vagyis majdnem hat éve termel veszteséget. Nem is keveset: több mint ezerháromszázmilliárd forintot.

A The Verge arról számolt be, hogy miután kiszivárgott Kwon Bong-seok vezérigazgató memója, az LG egy hivatalos közleményben úgy fogalmazott: "a vállalat minden lehetséges megoldást mérlegel, így az üzletág eladását, visszavágását, illetve a piacról való kivonulást is". A portálnak nyilatkozva hozzátették: mindent megtesznek, hogy megfeleljenek a piaci kihívásoknak és ezen a ponton semmi sem dőlt el; a Pocket-Lintnek viszont később az LG "régi, alaptalan pletykákon és spekulációkon" alapulónak nevezte a fenti információkat.

Egy hete még mi is arról írtunk, hogy a Consumer Electronics Show, a CES egyik legizgalmasabb trendje a feltekerhető mobilok megjelenése - az LG is bemutatott egy ilyen koncepciót. Az elmúlt időszakban kifejezetten szerettek kísérletezni a koreaiak: készítettek elforgatható második kijelzős készüléket, dupla kijelzős mobilt, sőt, a modularitással is megpróbálkoztak. Ha valóban el kéne búcsúznunk az LG mobiljaitól, akkor ez a bátor gondolkodás és próbálkozás hiányozna talán a legjobban - ami, ha üzleti hasznot nem is igazán tudott hozni, de legalább fel-felrázta az iparág gondolkodását.

(Borítókép: Joan Cros/NurPhoto/Getty Images)

További cikkek a témában:

A hajlítható után jönnek a feltekerhető kijelzős telefonok Az LG és a TCL is igencsak érdekes megoldásokat mutatott be az idei CES-en.

Milyen gyakran érdemes újraindítani a telefonunkat? Egyáltalán, érdemes-e néha kikapcsolni a telefonunkat, vagy semmi baja nem lesz tőle, ha éveken keresztül folyamatosan működik?

Letámadja a mobilpiacot 2021-ben a Samsung A Samsung a szokottnál jó másfél hónappal korábban, január közepén bemutatta az új S-szériás telefonjait, amik a Note halálhíréről szóló pletykákat is megerősíteni látszanak.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ez a génmódosított pókselyem hatszor olyan erős, mint a golyóálló kevlár
Ez a génmódosított pókselyem hatszor olyan erős, mint a golyóálló kevlár
A pókfonalakat nehéz “termeszteni” szemben mondjuk a selyemhernyók által előállított selyemmel. Génmódosítás után azonban a hernyók nem selymet, hanem “pókselymet” termeltek – ez az anyag pedig hihetetlen mechanikai tulajdonságokkal bír.
Ruha, támadj! - Magyarországon járt a high-tech divat úttörője
Ruha, támadj! - Magyarországon járt a high-tech divat úttörője
Anouk Wipprecht tervezett már olyan ruhát, ami érzékeli a viselője hangulatát, és olyan alkotása is van, ami karmokkal támad rá arra, aki túl közel merészkedik. A holland divattervező a Brain Baron többek között azt is elárulta, hogy miért nem rak kamerát a ruhákra és miért lenne nehéz olyan ruhát tervezni, ami nem csak a boldogságot, de például az irigységet is érzékeli.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.