Elbúcsúzhatunk az LG mobiloktól?

2021 / 01 / 21 / Pőcze Balázs
Elbúcsúzhatunk az LG mobiloktól?
"A mobileszközök globális versenye egyre kiélezettebb lesz, így itt az ideje, hogy hideg fejjel meghozzuk a legjobb döntést" - írta az LG, miután egy kiszivárgott memóban a vezérigazgatójuk arra utalt, hogy komolyan mérlegelik, hogy leálljanak a mobiltelefonok tervezésével és gyártásával.

2020 harmadik negyedévében a Samsung, a Huawei, a Xiaomi, az Apple és a Vivo adták a világ mobiltelefon eladásainak a hetven százalékát - az LG nevével nem is találkozhatunk az IDC aktuális adatai között. Ha eggyel távolabbra nézünk, sem kifejezetten rózsás a helyzet: a Statcounter szerint az LG az elmúlt tíz évben sosem tudott 5%-os piacrész fölé kerülni. Ezek után nem meglepő, hogy a Gadgets Now a Reuters-re hivatkozva azt írja, hogy a koreai gyártó mobil üzletága

23 negyedéve, vagyis majdnem hat éve termel veszteséget. Nem is keveset: több mint ezerháromszázmilliárd forintot.

A The Verge arról számolt be, hogy miután kiszivárgott Kwon Bong-seok vezérigazgató memója, az LG egy hivatalos közleményben úgy fogalmazott: "a vállalat minden lehetséges megoldást mérlegel, így az üzletág eladását, visszavágását, illetve a piacról való kivonulást is". A portálnak nyilatkozva hozzátették: mindent megtesznek, hogy megfeleljenek a piaci kihívásoknak és ezen a ponton semmi sem dőlt el; a Pocket-Lintnek viszont később az LG "régi, alaptalan pletykákon és spekulációkon" alapulónak nevezte a fenti információkat.

Egy hete még mi is arról írtunk, hogy a Consumer Electronics Show, a CES egyik legizgalmasabb trendje a feltekerhető mobilok megjelenése - az LG is bemutatott egy ilyen koncepciót. Az elmúlt időszakban kifejezetten szerettek kísérletezni a koreaiak: készítettek elforgatható második kijelzős készüléket, dupla kijelzős mobilt, sőt, a modularitással is megpróbálkoztak. Ha valóban el kéne búcsúznunk az LG mobiljaitól, akkor ez a bátor gondolkodás és próbálkozás hiányozna talán a legjobban - ami, ha üzleti hasznot nem is igazán tudott hozni, de legalább fel-felrázta az iparág gondolkodását.

(Borítókép: Joan Cros/NurPhoto/Getty Images)

További cikkek a témában:

A hajlítható után jönnek a feltekerhető kijelzős telefonok Az LG és a TCL is igencsak érdekes megoldásokat mutatott be az idei CES-en.

Milyen gyakran érdemes újraindítani a telefonunkat? Egyáltalán, érdemes-e néha kikapcsolni a telefonunkat, vagy semmi baja nem lesz tőle, ha éveken keresztül folyamatosan működik?

Letámadja a mobilpiacot 2021-ben a Samsung A Samsung a szokottnál jó másfél hónappal korábban, január közepén bemutatta az új S-szériás telefonjait, amik a Note halálhíréről szóló pletykákat is megerősíteni látszanak.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.