Elektromosautó-gyárat épít a General Motors

2020 / 01 / 27 / Rácz Tamás
Elektromosautó-gyárat épít a General Motors
Az új villanyautó-gyártósor nem csak az elektromos mobilitás újabb lépcsőfoka lesz, de a hatalmas beruházással Detroit újbóli felvirágoztatása is része a GM tervének.

2,2 milliárd dolláros beruházással készül Detroitban az 1911-ben beindított több mint százéves, Hamtramck nevű üzemben a GM új gyártóegysége, amely immár kizárólag elektromos autókat fog gyártani. (Az elég sok pénz: több mint 670 milliárd forint.) Az első ilyen modell a tervek szerint egy villany-pickup lesz, a jövő év végén (épp időben, pont mielőtt még Elon Musk Cybertruck-ja meg még pár startup elvinné az egész e-truck-piacot). A második modell, ami itt készül majd, a Cruise Origin, egy önvezető robotaxi lesz.

A GM azt ígéri, nem csak új mobilitást, de stabil új munkahelyeket is ad Amerikának. Az új gyártóegység 2200, állítólag "jól fizető" álláshelyet jelent, plusz azokat, amelyeket további 800 millió dolláros beruházással a beszállítói iparban teremt meg az amerikai autóipari óriásvállalat. Továbbá azokat, amelyek a koreai LG Chem-mel közösen épített akkumulátor-gyárban jönnek létre Lordstownban, Ohioban.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Remélhetőleg sosem fogják élesben bevetni.
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.