Elektromosautó-gyárat épít a General Motors

2020 / 01 / 27 / Rácz Tamás
Elektromosautó-gyárat épít a General Motors
Az új villanyautó-gyártósor nem csak az elektromos mobilitás újabb lépcsőfoka lesz, de a hatalmas beruházással Detroit újbóli felvirágoztatása is része a GM tervének.

2,2 milliárd dolláros beruházással készül Detroitban az 1911-ben beindított több mint százéves, Hamtramck nevű üzemben a GM új gyártóegysége, amely immár kizárólag elektromos autókat fog gyártani. (Az elég sok pénz: több mint 670 milliárd forint.) Az első ilyen modell a tervek szerint egy villany-pickup lesz, a jövő év végén (épp időben, pont mielőtt még Elon Musk Cybertruck-ja meg még pár startup elvinné az egész e-truck-piacot). A második modell, ami itt készül majd, a Cruise Origin, egy önvezető robotaxi lesz.

A GM azt ígéri, nem csak új mobilitást, de stabil új munkahelyeket is ad Amerikának. Az új gyártóegység 2200, állítólag "jól fizető" álláshelyet jelent, plusz azokat, amelyeket további 800 millió dolláros beruházással a beszállítói iparban teremt meg az amerikai autóipari óriásvállalat. Továbbá azokat, amelyek a koreai LG Chem-mel közösen épített akkumulátor-gyárban jönnek létre Lordstownban, Ohioban.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.