Életre kelt a Nissan legfuturisztikusabb autója

2023 / 02 / 03 / Bobák Zsófia
Életre kelt a Nissan legfuturisztikusabb autója
A japán gyártó autója inkább koncepció, mint tömeggyártásra szánt modell, de egy példányát már megépítették.

A Nissan Max-Out elektromos kabrióját 2021-ben mutatták be először, de akkor még csak egy papíron és animáción létező koncepcióautó volt, most azonban a valóságban is megjelent egy példánya a futurisztikus járműnek a Yokohamában megrendezett Nissan Futures rendezvényen. A cég közleménye szerint a kabrió a Nissannak a mindenki számára hozzáférhető fenntarthatóság és innováció iránti elkötelezettségét szimbolizálja, de az autó leginkább a különleges külsejével hívja fel magára a figyelmet.

A Max-Out kétüléses, nyitott tetejű, elektromos meghajtású autó, ami "a nyitottság felszabadító érzését nyújtja", dinamikus vezetési élménnyel kiegészítve, de ezt valószínűleg kevesen tudják majd megtapasztalni, mivel a járművet a Nissan továbbra is koncepcióautóként definiálja, vagyis elképzelhető, hogy soha nem kerül majd gyártásra vagy tömeggyártásra. Ha a különleges, neonfényű, szögletes kormánnyal felszerelt Max-Out nem is feltétlenül lesz elérhető a vásárlók számára, de más elektromos modellek érkeznek az elkövetkező időkben a gyártótól, mivel a cég célkitűzése szerint már a 2020-as évek végére legalább 50%-ban elektromos járművek gyártására és eladására térnek át, ennek részeként pedig 15 új EV-t jelentetnek meg.

Ahhoz, hogy az elektromos mobilitás valóban széles körben elérhetővé váljon az emberek számára, az akkumulátorok fejlesztésében is nagy változtatásokat terveznek: az akkumulátoroknak például a méretét, a töltési idejét és az árát is csökkentik majd. Emellett az automatizálás elősegítése érdekében minden új, önvezető funkcióval ellátott modellt a legfejlettebb lidar rendszerrel látnak el 2030-ra és a ProPILOT technológiát több mint 2,5 millió járműbe integrálják.

(Fotó: Nissan)

Bemutatták a Sony és a Honda első közösen tervezett autóját A Sony Honda Mobility közös márkájának, az Afeelának egyelőre csak a prototípusa volt ott a Las Vegas-i CES-en, de az ígéretek szerint 2025-re érkezik a szériaváltozat is.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Olaszországban épülhet fel az első kereskedelmi hyperloop
Olaszországban épülhet fel az első kereskedelmi hyperloop
A Hyper Transfer projekt hivatalosan is elkezdődött. Az olasz hyperloop Velence és Padova között üzemel majd.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.