Elindult az Instagram Live Rooms fejlesztése, ami lehetővé teszi a csoportos videohívást

2021 / 03 / 10 / Perei Dóra
Elindult az Instagram Live Rooms fejlesztése, ami lehetővé teszi a csoportos videohívást
A platformon már korábban is lehetett élő videobeszélgetéseket kezdeményezni, ám ezek eddig csak kétszemélyes társalgások lehettek: a Live Rooms által viszont egyszerre akár négyen is cseveghetnek.

A pandémiának köszönhetően 2020-ban több alkalmazás elindította csoportos videóhívás funkcióját, és mivel az életünk továbbra sem állt vissza a normál kerékvágásba, az Instagram is beállt a sorba. Csakhogy nem a szimpla videóhívásokat, hanem az élő közvetítéseket illetően. A Live Rooms lehetővé teszi, hogy egyszerre akár többen is videohívásba lépjenek, és ezt mások is figyelemmel kísérhessék - írja a The Verge.

Az Instagram új funkciója lehetővé teszi a törölt tartalmak visszaállítását Az applikáció elsősorban a nagy követőszámú fiókokat célzó kiberbűnözők pusztítását próbálja enyhíteni, ám ettől még a hétköznapi felhasználók is örülhetnek az újdonságnak.

Az Instagramon egy ideje már működik az élő videobeszélgetés funkció, de ezek eddig csak kétszemélyes társalgások lehettek. Ezentúl viszont egyszerre akár négyen is társaloghatnak majd a streamelt „szobákban”. A bővítés ellenére az Instagram továbbra sem jelent konkurenciát a direkt erre a célra fejlesztett applikációknak, az viszont mindenképpen érdekes és említésre méltó, hogy a képmegosztó oldal esetén mindez élő funkcióval lett kombinálva,

így a beszélgetéseket a felhasználó követői is figyelemmel kísérhetik.

Az Instagram szerint a fejlesztésnek köszönhetően a felhasználók előtt új kapuk nyílnak, hiszen lehetőségük lesz beszélgetős műsorokat indítani, ahol vendégek bevonásával különböző témákról diskurálhatnak. A podcastok egyébként is rendkívül népszerűek mostanában, és az Instagram szerint a Live Room már alkalmas lehet arra, hogy ilyen adásokat összehozzanak vele. (Akár más tartalomgyártókkal is lehet majd beszélgetéseket kezdeményezni).

Mivel a Live Rooms beszélgetéseket bárki megtekintheti, így ezen keresztül a felhasználók úgy szólíthatják meg követőiket, hogy azok hasznos információkkal gazdagodjanak a beszélgetések révén. Akár kisebb interjúk is összehozhatók majd a funkció segítségével. Akárcsak a normál live videók esetén, úgy itt is kapnak majd az elhivatottabb követők értesítést, így gyorsan jelentős nézőtábor jöhet össze egy-egy eseménynél. Emellett a Live Rooms beszélgetések visszanézhetők a későbbiekben is. A PetaPixel szerint az újdonság a Clubhouse-ra emlékeztet, bár utóbbiban egyszerre tíznél is többen összejöhetnek, míg a Live Rooms közössége sokkal zártabb. Illetve hozzá kell tenni, hogy a Clubhouse esetében limitált a követők száma, az Instagramnál viszont nem. Ráadásul a Clubhouse esetében nem muszáj kamerát használni, míg itt igen.

Elon Musk imádja, Kínában betiltották, a Facebook le akarja másolni a Clubhouse-t Ha egy alkalmazással egyszerre foglalkozik Elon Musk, Kanye West, Mark Zuckerberg és a kínai kormány, akkor valami izgalmas biztosan van benne. Vagy nincs. Kipróbáltuk a legújabb közösségi szolgáltatást, a Clubhouse-t.

A Live Room használatához egyszerűen meg kell nyitni az alkalmazást, majd elhúzni a képet jobbra, és a kamera képének megjelenését követően az alsó sávon át kell navigálni a Live fülre. Itt meg kell adni a videó címét, és ezután hozzáadni az esemény további szereplőit. A felkértek kapnak majd erről egy értesítést, amivel beléphetnek. (A meghívottak gyorsabban kiválogathatóak a Live Room kereső funkciójával). A Live Room funkció egyelőre még nem publikus mindenki számára, az Instagram ígérete szerint fokozatosan terjesztik ki szerveroldali engedélyezéssel. Ez annyit tesz, hogy a bővítmény az alkalmazás régebbi verzión is elérhető lesz, nem csak a frissítést követően.

(Fotó: Pixabay)

További cikkek a témában:

Új fejezet nyílik a Google, az Instagram és a TikTok közös történetében A Google vezetősége úgy döntött, hogy a jövőben több platform népszerűsítéséhez hozzájárulnak, ezért a YouTube videók mellett hamarosan a TikTok és az Instagram videókat is kiemelik a keresőben.

Az Instagram nem csak az influenszereknek kedvez, álláskeresésre is használható Alapesetben talán eszünkbe sem jutna munkakereső eszközként gondolni az Instára, vagy mondjuk a hashtagekre, pedig alighanem megérne egy próbát.

Hogyan töröld magad az Instagramról Ha valaki próbálta már törölni magát Instagramról, biztosan észrevette, hogy az alkalmazásban erre egyáltalán nincs lehetőség, de még webes felületen bejelentkezve is csak a profilunk ideiglenes felfüggesztését ajánlja fel az oldal. Ezzel az útmutatóval viszont egyszerűen, néhány perc alatt tudod magad törölni a közösségi oldalról.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Probléma: a matematikusok szerint nem egyértelmű, mit jelent az “egyenlőségjel”
Probléma: a matematikusok szerint nem egyértelmű, mit jelent az “egyenlőségjel”
Az “egyenlőségnek” a matematikusok számára több definíciója is létezik, ami sokáig nem okozott problémát, de a számítógépes bizonyításellenőrzés során már gondot jelent. Ennek megoldása a matematika alapjainak az újragondolását is igényelheti.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.