Elindult az Instagram Live Rooms fejlesztése, ami lehetővé teszi a csoportos videohívást

2021 / 03 / 10 / Perei Dóra
Elindult az Instagram Live Rooms fejlesztése, ami lehetővé teszi a csoportos videohívást
A platformon már korábban is lehetett élő videobeszélgetéseket kezdeményezni, ám ezek eddig csak kétszemélyes társalgások lehettek: a Live Rooms által viszont egyszerre akár négyen is cseveghetnek.

A pandémiának köszönhetően 2020-ban több alkalmazás elindította csoportos videóhívás funkcióját, és mivel az életünk továbbra sem állt vissza a normál kerékvágásba, az Instagram is beállt a sorba. Csakhogy nem a szimpla videóhívásokat, hanem az élő közvetítéseket illetően. A Live Rooms lehetővé teszi, hogy egyszerre akár többen is videohívásba lépjenek, és ezt mások is figyelemmel kísérhessék - írja a The Verge.

Az Instagram új funkciója lehetővé teszi a törölt tartalmak visszaállítását Az applikáció elsősorban a nagy követőszámú fiókokat célzó kiberbűnözők pusztítását próbálja enyhíteni, ám ettől még a hétköznapi felhasználók is örülhetnek az újdonságnak.

Az Instagramon egy ideje már működik az élő videobeszélgetés funkció, de ezek eddig csak kétszemélyes társalgások lehettek. Ezentúl viszont egyszerre akár négyen is társaloghatnak majd a streamelt „szobákban”. A bővítés ellenére az Instagram továbbra sem jelent konkurenciát a direkt erre a célra fejlesztett applikációknak, az viszont mindenképpen érdekes és említésre méltó, hogy a képmegosztó oldal esetén mindez élő funkcióval lett kombinálva,

így a beszélgetéseket a felhasználó követői is figyelemmel kísérhetik.

Az Instagram szerint a fejlesztésnek köszönhetően a felhasználók előtt új kapuk nyílnak, hiszen lehetőségük lesz beszélgetős műsorokat indítani, ahol vendégek bevonásával különböző témákról diskurálhatnak. A podcastok egyébként is rendkívül népszerűek mostanában, és az Instagram szerint a Live Room már alkalmas lehet arra, hogy ilyen adásokat összehozzanak vele. (Akár más tartalomgyártókkal is lehet majd beszélgetéseket kezdeményezni).

Mivel a Live Rooms beszélgetéseket bárki megtekintheti, így ezen keresztül a felhasználók úgy szólíthatják meg követőiket, hogy azok hasznos információkkal gazdagodjanak a beszélgetések révén. Akár kisebb interjúk is összehozhatók majd a funkció segítségével. Akárcsak a normál live videók esetén, úgy itt is kapnak majd az elhivatottabb követők értesítést, így gyorsan jelentős nézőtábor jöhet össze egy-egy eseménynél. Emellett a Live Rooms beszélgetések visszanézhetők a későbbiekben is. A PetaPixel szerint az újdonság a Clubhouse-ra emlékeztet, bár utóbbiban egyszerre tíznél is többen összejöhetnek, míg a Live Rooms közössége sokkal zártabb. Illetve hozzá kell tenni, hogy a Clubhouse esetében limitált a követők száma, az Instagramnál viszont nem. Ráadásul a Clubhouse esetében nem muszáj kamerát használni, míg itt igen.

Elon Musk imádja, Kínában betiltották, a Facebook le akarja másolni a Clubhouse-t Ha egy alkalmazással egyszerre foglalkozik Elon Musk, Kanye West, Mark Zuckerberg és a kínai kormány, akkor valami izgalmas biztosan van benne. Vagy nincs. Kipróbáltuk a legújabb közösségi szolgáltatást, a Clubhouse-t.

A Live Room használatához egyszerűen meg kell nyitni az alkalmazást, majd elhúzni a képet jobbra, és a kamera képének megjelenését követően az alsó sávon át kell navigálni a Live fülre. Itt meg kell adni a videó címét, és ezután hozzáadni az esemény további szereplőit. A felkértek kapnak majd erről egy értesítést, amivel beléphetnek. (A meghívottak gyorsabban kiválogathatóak a Live Room kereső funkciójával). A Live Room funkció egyelőre még nem publikus mindenki számára, az Instagram ígérete szerint fokozatosan terjesztik ki szerveroldali engedélyezéssel. Ez annyit tesz, hogy a bővítmény az alkalmazás régebbi verzión is elérhető lesz, nem csak a frissítést követően.

(Fotó: Pixabay)

További cikkek a témában:

Új fejezet nyílik a Google, az Instagram és a TikTok közös történetében A Google vezetősége úgy döntött, hogy a jövőben több platform népszerűsítéséhez hozzájárulnak, ezért a YouTube videók mellett hamarosan a TikTok és az Instagram videókat is kiemelik a keresőben.

Az Instagram nem csak az influenszereknek kedvez, álláskeresésre is használható Alapesetben talán eszünkbe sem jutna munkakereső eszközként gondolni az Instára, vagy mondjuk a hashtagekre, pedig alighanem megérne egy próbát.

Hogyan töröld magad az Instagramról Ha valaki próbálta már törölni magát Instagramról, biztosan észrevette, hogy az alkalmazásban erre egyáltalán nincs lehetőség, de még webes felületen bejelentkezve is csak a profilunk ideiglenes felfüggesztését ajánlja fel az oldal. Ezzel az útmutatóval viszont egyszerűen, néhány perc alatt tudod magad törölni a közösségi oldalról.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Másfél évszázad után megszűnik az egyik legrégebbi tudományos folyóirat
Másfél évszázad után megszűnik az egyik legrégebbi tudományos folyóirat
Charles Darwin felfedezéseiről újdonságként számolhatott be a Popular Science a tizenkilencedik század végén.
Mi történik a világban és az Univerzumban egyetlen másodperc leforgása alatt?
Mi történik a világban és az Univerzumban egyetlen másodperc leforgása alatt?
Egy másodperc egy szemvillanás – mégis ezen idő alatt is elképesztő mértékben történnek dolgok – velünk emberekkel, és odafent a Kozmoszban.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.