Elkészült a robot, ami úgy jár, mint egy ember, és úgy repül, mint egy drón 2021 / 10 / 08 / Bobák Áron

Vannak dolgok, amik az emberek számára teljesen magától értetődőek, egy robotnak viszont hatalmas kihívást jelentenek. Ilyen például az, ha le kell menniük a lépcsőn, át kell ugraniuk valamit vagy egyensúlyozniuk kell. A Kaliforniai Műszaki Egyetem, azaz a Caltech mérnökei ezt úgy oldották meg, hogy a Leonardo nevű robot karjai helyére két-két propellert szereltek, így a 70 centis robot bármilyen akadályon könnyen átverekszi magát - még egy kifeszített kötélen is képes egyensúlyozni, pont úgy, mint a madarak a villanypóznák vezetékein. A lábizületekkel ellátott robot az emberekhez hasonlóan sétál, de a propellereknek ilyenkor is hasznát veszi, hiszen kissé bizonytalannak tűnő járása ellenére állítólag szinte lehetetlen felborítani. Készítői szerint a robotból a repülő eszközök profitálhatnak majd sokat, ha például az Ingenuityhez hasonló Mars-helikoptereket ilyen lábakkal szerelnék fel, akkor kevésbé fenyegetné őket az a veszély, hogy egyenetlen talajra érkezve felborulnak és használhatatlanná válnak. (Borítókép: Caltech)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
A Sony bemutatta koncepcióját a világról, ahol a tartalomgyártók speciális XR-szemüvegekben gyűlnek össze és kreálnak képzeletbeli világokat, amelyben a transzmédia történetmesélés teljesen ki tud bontakozni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.