Elkészült az Aptera "Nap által hajtott" autójának gamma verziója 2022 / 09 / 11 / Bobák Zsófia

Az Aptera egyike azoknak a cégeknek, amelyek a jövő személyközlekedését nem csak elektromos, hanem megújuló energiaforrással működtetett járművek használatával képzeli el és ennek jegyében fejleszti napelemes autóját, amelynek eddigi legfejlettebb verzióját, a gamma prototípust most mutatta be a Fully Charged kiállításon San Diegóban. A "Nap által hajtott" jármű fejlesztésének következő állomása a delta elkészítése lesz, majd ezután már a végleges, gyártásra kerülő modellt szereli össze a cég, amit a tervek szerint 2023-ban kezdenek kiszállítani, de már most is előrendelhető. A jármű a hatótávnövelő napelemes megoldás mellett még egy tekintetben eltér a hagyományos járművektől, méghozzá a formájával, a kocsi ugyanis háromkerekű és különleges kialakításával egészen alacsony légellenállással rendelkezik. A minimalista belső tér már nem sokat fog változni a végső, vásárlók számára is elérhető változat megjelenéséig, így a bemutatott gamma már előrevetíti, milyen lesz a széles körben elérhető, egy feltöltéssel akár 1600 kilométer megtételére képes napelemes autó. (Fotó: Aptera)
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.