Elkészült az Aptera "Nap által hajtott" autójának gamma verziója 2022 / 09 / 11 / Bobák Zsófia

Az Aptera egyike azoknak a cégeknek, amelyek a jövő személyközlekedését nem csak elektromos, hanem megújuló energiaforrással működtetett járművek használatával képzeli el és ennek jegyében fejleszti napelemes autóját, amelynek eddigi legfejlettebb verzióját, a gamma prototípust most mutatta be a Fully Charged kiállításon San Diegóban. A "Nap által hajtott" jármű fejlesztésének következő állomása a delta elkészítése lesz, majd ezután már a végleges, gyártásra kerülő modellt szereli össze a cég, amit a tervek szerint 2023-ban kezdenek kiszállítani, de már most is előrendelhető. A jármű a hatótávnövelő napelemes megoldás mellett még egy tekintetben eltér a hagyományos járművektől, méghozzá a formájával, a kocsi ugyanis háromkerekű és különleges kialakításával egészen alacsony légellenállással rendelkezik. A minimalista belső tér már nem sokat fog változni a végső, vásárlók számára is elérhető változat megjelenéséig, így a bemutatott gamma már előrevetíti, milyen lesz a széles körben elérhető, egy feltöltéssel akár 1600 kilométer megtételére képes napelemes autó. (Fotó: Aptera)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Jövő januárban indul első útjára a világ legnagyobb luxushajója
Jövő januárban indul első útjára a világ legnagyobb luxushajója
Az Icon of the Seas hivatalosan 2024. január 27-én mutatkozik be, az utasok egy Miami és a Karib-tengeri szigetek közötti körúton élvezhetik majd először a 250 ezer tonnás, 365 méter hosszú óriáshajó kényelmét.
Egy gombnyomással kiengedhető, autógumiba épített hóláncot fejleszt a Hyundai és a Kia
Egy gombnyomással kiengedhető, autógumiba épített hóláncot fejleszt a Hyundai és a Kia
A hagyományos hóláncot a kerékbe integrált alakemlékező ötvözetből készült eszköz váltja fel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.