Elon Muskot hivatalosan a Tesla Technokirályává nevezték ki

2021 / 03 / 16 / Bobák Zsófia
Elon Muskot hivatalosan a Tesla Technokirályává nevezték ki
Pénzügyi vezetője, Zach Kirkhorn pedig az Érmék Mestere (Master of Coins) címet kapta. Az új titulusokat az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) tette közzé március 15-én.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk megtartja ugyan eddigi pozícióját, de hivatalosan a címei közé felvette a Technokirály (Technoking) titulust is, Zach Kirkhorn pedig mostantól az Érmék Mestereként is referálhat magára. A címváltozásról, illetve bővítésről szóló dokumentumot az Egyesült Államok Értékpapír-és Tőzsdebizottságának (Securities and Exchange Commission, SEC) oldalán tették közzé tegnap.

Ahogy arról a CNN is beszámol, a múlt héten egy másik dokumentumot is benyújtottak a SEC-hez, amelyben bejelentették, hogy mostantól Jerome Guillen lesz a Tesla kamionokat fejlesztő részlegének vezetője. A Semi elektromos kamiont régóta fejleszti a cég, de a megjelenése eddig váratott magára, mivel a kevésbé hatékony akkumulátorok használata miatt nem érte meg a cégnek piacra dobni a járművet. A múlt héten azonban Twitteren közzétettek egy új videót a kamionról, és a hírek szerint még idén elkezdik az értékesítést is. Elon Musk ezenkívül március 7-én a Cybertruckról is új híreket közölt, a tweet szerint a Cybertruck-ot jelenleg a texasi Gigafactory-ban építik és valamikor az év második felében érkeznek vele kapcsolatban részletesebb információk.

A Tesla részvények értéke január 26-án rekordot döntött, de azóta ez a szám már egyharmadával csökkent, viszont a vállalat életében nem szokatlanok a hirtelen nagy ingadozások. A cég februárban kriptovalutára is beruházott, összesen 1,5 milliárd dollárt értékű Bitcoint vásároltak, melynek ára akkor 33 000 dollár körül járt, azóta azonban meghaladta a 60 000 dolláros értéket is. Zach Kirkhorn az Érmék Mestere címét így valószínűleg ennek köszönheti, a Tesla pedig múlt havi hírek szerint lehetséges, hogy a jövőben kriptovalutát is elfogad majd fizetés gyanánt.

(Fotó: Flickr/jurvetson)

Ez is érdekelhet:

A Tesla váratlanul közzétett egy videót az elektromos kamionjáról A Tesla Semiről jó ideje nem lehetett semmit hallani azon kívül, hogy folyamatosan csúszik az értékesítés kezdete, de a Tesla most megtörte a hallgatást.
Elon Musk szerint a jövőre érkező Tesla Roadster képes lesz lebegni a föld felett A Tesla tulajdonosa néhány éve már belebegtette, hogy a SpaceX-től kölcsönvett technológiával egy különleges hajtóművel szerelné fel a jövőre érkező sportkocsit, de úgy tűnik, azóta jelentősen továbbgondolta az ötletet.
Egy kicsit kigyulladt a Tesla-gyár Kaliforniában Pont annál az óriási présgépnél volt a tűz, amelyet a Tesla nemrég hatalmas autóipari innovációként mutatott be.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.