Először látható közeli képeken a kínai kémballon roncsa

2023 / 02 / 08 / Felkai Ádám
Először látható közeli képeken a kínai kémballon roncsa
A ballont végül az amerikai Légierő F–22 Raptor vadásza lőtte ki – most először láthatóak közeli képek a roncsokról, ahogy a Haditengerészet kihalássza ezeket.

Mint azt a The War Zone kiszúrta, az Amerikai Haditengerészet közzétette az első közeli felvételeket a kilőtt kínai kémballonról, amint azt kihalásszák az Atlanti-óceánból Dél-Karolina közelében. A ballon egyébkén közel egy héten át utazgatott a kanadai majd az amerikai légtérben, míg végül a Légierő F–22 lopakodó vadásza kilőtte.

A szóban forgó fényképek, amelyeket az Egyesült Államok hadseregének Védelmi Vizuális Információt Elosztó Szolgálata (DVIDS) weboldalán tettek közzé a mai napon, a haditengerészet személyzetét mutatják kis merev törzsű felfújható csónakokban, amint kézzel húzzák ki a ballont és rakományának egy részét a vízből. Amint az az alábbi képeken látható, az említett rakomány része egy csőszerű állványszerű szerkezet, amelynek egyik végén egy napelem egy része helyezkedhet el. A képeket a lenti galériában lehet megtekinteni:

A képfelirat szerint a roncsok megszerzését végző tengerészek a haditengerészet 2-es robbanóanyag-elhelyezési csoportjához (EODGRU2) tartoznak. A műveletben egyébként mások mellett az FBI is érintett. Az Egyesült Államok kormányának ügynökségei közötti együttműködés a roncsok kézrekerítése érdekében már akkor megkezdődött, amikor a ballont a hétvégén leszedték. A Légierő F–15C Eagle vadászgépei és a haditengerészet P–8A Poseidon tengeri járőrrepülője segített dokumentálni a ballon kilövését, valamint azt is, hogy hol hullott le a törmelék. A munkálatok végül egy 1,5×1,5 km-es területen folytak, de azt a War Zone szerint nem tudni, hogy a művelet meddig fog tartani.

A roncsokból rengeteg dolog kiderülhet beleértve a ballon képességeit és alapvető felépítését. A ballon képességeinek részletes elemzése további betekintést nyújthatnak a kínai elképzelésekbe, amelyek az ilyen típusú nagy magasságban végzett megfigyelési tevékenységekkel kapcsolatosak, és ez segíthet az ellenintézkedések kidolgozásában. A roncsok természetesen megerősíthetik azt a tézist is (ami az USA kormányának az álláspontja az ügyben jelenleg), hogy az eszköz valóban kínai hírszerzési eszköz. A kinyert hírszerzési adatok egy része megosztható a szövetségesekkel és partnerekkel is, valamint a nyilvánossággal. Jelenleg ugyanis számos más ország is vizsgálja, hogy hasonló kínai ballonok nem sértették-e meg a légterüket.

(Képek: DVIDS)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Olaszországban épülhet fel az első kereskedelmi hyperloop
Olaszországban épülhet fel az első kereskedelmi hyperloop
A Hyper Transfer projekt hivatalosan is elkezdődött. Az olasz hyperloop Velence és Padova között üzemel majd.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.