Elvégezték az első ejtési tesztet egy eVTOL lítium-ion akkumulátorával 2022 / 12 / 28 / Bobák Zsófia

A Beta Technologies, elmondásuk szerint elsőként az eVTOL gyártók közül, elvégezték azt az ejtési tesztet, ami a légi járművekkel való repülés biztonságának felméréséhez szükséges és aminek során kiderült, hogy hogyan viseli az akkumulátor, ha 15 méteres magasságából a földre zuhan. A próba során egy 800 V-os, teljesen feltöltött lítium-ion akkumulátorcsomagot emeltek daru segítségével a magasba, majd kemény felületre ejtették, azt szimulálva, hogy mi történne, ha az eVTOL útja közben egy meghibásodás miatt lezuhanna és a talajhoz csapódna. Ahogy azt a Beta is írja, a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) a légi járművek biztonságát többek között azzal garantálja, hogy kötelezővé teszi az üzemanyagtartályok ejtési tesztjét 50 láb, azaz 15 méter magasságból, a cég pedig a repülőgépekre és helikopterekre vonatkozó előírásokat most az eVTOL-ok akkumulátorjaira is alkalmazta. A teszt sikeresnek bizonyult, vagyis az akkumulátorok túlélték az esést és nem esett nagyobb kár bennük, az eredmények pedig segítenek az eVTOL-ok biztonsági tesztjeire vonatkozó szabályok pontosításában.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan Concept 20-30 megalkotása egy egyszerű kísérletből született, de érdekes végeredményt hozott: a jármű ötvözi az online videojátékok világát a hétköznapi, praktikus elemekkel.
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Persze egy ilyen eszköz csak rendkívül alacsony tömegű rakományt tud szállítani, de nem is ez a lényeg, hanem a gyorsaság. Az ilyen napvitorlásokkal nagyon gyorsan fel lehetne fedezni akár a szomszédos csillagrendszert is – sőt erre már tervek is vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.