Emberi segítséggel már egész ügyesen hajtogat pólót a Tesla robotja

2024 / 01 / 17 / Bobák Áron
Emberi segítséggel már egész ügyesen hajtogat pólót a Tesla robotja
Ahogy arról mi is többször írtunk, a Tesla az elektromos autók mellett az elmúlt években egy merőben új területre is kivetette a hálóját, ugyanis Optimus néven egy olyan humanoid robot fejlesztésébe kezdtek, amely a cég vezetője, Elon Musk szerint képes lesz elvégezni az emberek helyett az unalmas, repetitív feladatokat.

A cég tavaly decemberben mutatta be a robot második generációját, amiről már akkor is megjegyeztük, hogy sokkal emberszerűbb lett az elődjénél, de hogy mennyire, az a Musk által hétfőn az X-en közzétett videóban mutatkozik meg csak igazán. Az Optimus ezen egy pólót hajtogat össze, amely jó fél percébe telik, vagyis egy hajtogatásban kevésbé gyakorlott emberrel már nagyjából most is felvenné a versenyt, de legalább ennyire figyelemre méltóak a robot mozdulatai is, amelyek néhol valóban annyira emberiek, mintha csak egy robotruhába öltözött embert látnánk.

Ez az elképzelés amúgy nem is áll annyira messze az igazságtól, hiszen ahogy arra a Forbes felhívta a figyelmet (és később maga Musk is elismerte), a robot nem önállóan, hanem távirányítással oldotta meg a feladatot - a videó jobb oldalán néha látszik is, ahogy a mérnök keze belóg a képbe, miközben a megfelelő mozdulatokat végzi. "Optimus ezt a feladatot egyelőre nem képes önállóan elvégezni, de egész biztos, hogy a későbbiekben képes lesz erre teljesen önállóan, tetszőleges környezetben is (vagyis nem lesz szükség egy fix asztalra és egy dobozra, amiben pontosan egy póló van)" - írta magyarázatképpen Musk a videóhoz.

Sokkal emberibb lett a Tesla humanoid robotja A cég csütörtökön tett közzé egy videót az Optimus második generációjáról, amely már egészen ügyesen mozog.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az elázott mobil menjen azonnal egy zacskó rizsbe? Az Apple szerint semmiképp
Az elázott mobil menjen azonnal egy zacskó rizsbe? Az Apple szerint semmiképp
Évekig tartotta magát ez a tévhit, talán arra is van magyarázat, hogy miért.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.