Emberi segítséggel már egész ügyesen hajtogat pólót a Tesla robotja

2024 / 01 / 17 / Bobák Áron
Emberi segítséggel már egész ügyesen hajtogat pólót a Tesla robotja
Ahogy arról mi is többször írtunk, a Tesla az elektromos autók mellett az elmúlt években egy merőben új területre is kivetette a hálóját, ugyanis Optimus néven egy olyan humanoid robot fejlesztésébe kezdtek, amely a cég vezetője, Elon Musk szerint képes lesz elvégezni az emberek helyett az unalmas, repetitív feladatokat.

A cég tavaly decemberben mutatta be a robot második generációját, amiről már akkor is megjegyeztük, hogy sokkal emberszerűbb lett az elődjénél, de hogy mennyire, az a Musk által hétfőn az X-en közzétett videóban mutatkozik meg csak igazán. Az Optimus ezen egy pólót hajtogat össze, amely jó fél percébe telik, vagyis egy hajtogatásban kevésbé gyakorlott emberrel már nagyjából most is felvenné a versenyt, de legalább ennyire figyelemre méltóak a robot mozdulatai is, amelyek néhol valóban annyira emberiek, mintha csak egy robotruhába öltözött embert látnánk.

Ez az elképzelés amúgy nem is áll annyira messze az igazságtól, hiszen ahogy arra a Forbes felhívta a figyelmet (és később maga Musk is elismerte), a robot nem önállóan, hanem távirányítással oldotta meg a feladatot - a videó jobb oldalán néha látszik is, ahogy a mérnök keze belóg a képbe, miközben a megfelelő mozdulatokat végzi. "Optimus ezt a feladatot egyelőre nem képes önállóan elvégezni, de egész biztos, hogy a későbbiekben képes lesz erre teljesen önállóan, tetszőleges környezetben is (vagyis nem lesz szükség egy fix asztalra és egy dobozra, amiben pontosan egy póló van)" - írta magyarázatképpen Musk a videóhoz.

Sokkal emberibb lett a Tesla humanoid robotja A cég csütörtökön tett közzé egy videót az Optimus második generációjáról, amely már egészen ügyesen mozog.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A robotról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a felvételek tanúsága szerint a háztartási munkák jól mennek neki és ehhez hasonló, ház körüli teendők elvégzésére szánja a gyártó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.