Kesztyűk formáját utánzza a legújabb ergonomikus billentyűzet

2022 / 02 / 14 / Bobák Zsófia
Kesztyűk formáját utánzza a legújabb ergonomikus billentyűzet
Mindkét kéz számára külön egység biztosítja a kényelmet a billentyűzeten, ami a gyártó szerint pont úgy passzol a kezekre, mint egy-egy kesztyű.

A két kéz számára különválasztott billentyűzet, aminek részegységeit a felhasználó a neki legmegfelelőbb távolságba és pozícióba helyezheti egymástól, a legkényelmesebb megoldást jelentheti a sokat gépelők számára, mégis viszonylag kevés ilyen típusú eszköz található a gyártók választékában. Ezek egyike az AM HATSU osztott billentyűzet, amit az Angry Miao cég mutatott be tavaly: a különleges, Westworld által inspirált készülék félmillió forintért előrendelhető példányai pedig azóta már el is fogytak és a cég 2022 elejére ígéri a szállítást a vásárlóknak.

A MoErgo fejlesztése, a Glove80 billentyűzet egy fokkal talán kevésbé látványos, de még komfortosabb verzióját képviseli a "kétkezes" eszközöknek, mivel a felületét kifejezetten az ujjak természetes görbületéhez szabták, hogy a gépelést minél könnyedebben gördülő mozdulatokkal lehessen elvégezni rajta. A cég a készüléket a kesztyűkhöz hasonlítja, amelyek az emberi kéz formáját követik és tökéletesen passzolnak a viselőjükre: ezt az érzést azzal is fokozzák, hogy a billentyűket átkonfigurálható módon helyezték el, vagyis mindenki egyenként kiszedheti és az ízlése szerint rendezheti el őket.

Az egyenként 40-40 billentyűt tartalmazó jobb és bal kézhez illő egységek kommunikációját vezeték nélküli kapcsolat biztosítja, ennek köszönhetően a kívánt távolságra helyezhetőek el egymástól. A készülék egyszerre négy eszközhöz csatlakoztatható Bluetoothszal (Windows, macOS, Linux, Android, iOS, iPadOS és Chrome rendszerekkel kompatibilis), de kábelekkel is megoldható az összeköttetés, ha lényeges a minél kisebb késleltetési idő.

Az egyelőre Kickstarteren rendelhető eszköz ára jóval alatta marad a félmillió forintba, vagyis 1600 dollárba kerülő AM HATSU-nak, a Glove80 teljes ára 400 dollár (126 000 forint), amihez a billentyűzeten kívül csuklótámasz, USB-A és USB-C kábelek, a billentyűk kiszedésére alkalmas eszköz és extra billentyűk járnak. A gyártó az első készletek kiszállítását a sencseni gyáraiból szeptemberre ígéri.

(Fotó: MoErgo)

Így néz ki a billentyűzetek jövője, egyenesen a Westworldből A Westworld által inspirált, a jobb és bal kéz számára különválasztott kétkezes billentyűzetnél nem nagyon lehetne futurisztikusabbat találni és még az egészséget is kíméli. Már előrendelhető, a gyártása pedig júliusban megkezdődik.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.