Ez a férfi elvesztette az egyik szemét, majd lámpaként használható műszemet tervezett magának 2023 / 09 / 14 / Bodnár Barna

Az egyesült államokbeli Brian Stanley-t 6 éves korában retinoblasztómával, vagyis szemrákkal diagnosztizálták. Miután elvesztette bal szemét, több éven át szemprotézist viselt, később mérnöki tudását kihasználva létrehozta az általa "kiborg szemnek" nevezett eszközt. A 33 éves férfi orvosi titániumból készítette el a szemprotézist, amelyet a szemüregébe helyezve gyakorlatilag zseblámpaként használ, képes vele teljes sötétségben közlekedni, sőt akár olvasni is. A Stanley Instagram-oldalán közzétett videóból megtudhatjuk, hogy az eszközbe épített akkumulátor 20 órán át képes folyamatosan működtetni a műszemben elhelyezett LED fényforrást, amit a férfi már két éve használ folyamatosan gond nélkül. A szemprotézis, amelyet feltalálója egyszerűen „koponya lámpának” hív, egy kapcsoló segítségével hozható működésbe és oltható le, soha nem melegszik túl, illetve a lámpa éles fénye nem zavarja Stanley ép szemét sem, mivel azt a férfi orra és szemöldöke épp megfelelő szögben árnyékolja. A műszemből nem csupán egy, hanem több mint 20 féle, különböző színekben és mintázatokban világító példány készült. (Borítókép: instagram.com/bsmachinist)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A META AI-ja azt állítja, gyereke lett
A META AI-ja azt állítja, gyereke lett
Aki ráadásul egyszerre nagyon tehetséges és fogyatékkal élő is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.