Ez már hatszor megeshetett: animáció egy Földbe csapódó, 500 kilométer átmérőjű aszteroidáról 2021 / 03 / 14 / Justin Viktor

A Discovery csatorna animátorai elkészítették annak szimulációját, hogy pontosan mi történne, ha Földünket eltalálná egy 500 kilométer átmérőjű aszteroida. A Földbe születése óta számtalan aszteroida csapódott már, sőt létrejöttét is az ilyen ütközéseknek köszönheti. A ma uralkodó elmélet szerint Holdunk is egy óriási ütközés során jött létre a Theia nevű kisbolygó és a Föld összeolvadása során, mintegy 4,5 milliárd évvel ezelőtt. A Föld mérete hatalmas meteoritokat vonzott, melyek becsapódtak, és ennek következtében a szuper-magas hőmérsékletű gőz halmazállapotú kőzet ellepte az egész felszínt és elpárologtatta az összes óceán összes vizét. A legkorábbi életformák az ilyen pokoli eseményeket úgy élték túl, hogy a Föld mélyébe húzódtak vissza. Bolygónk számtalan katasztrofális eseményen ment már keresztül, és az élet minden válság után új képességeket szerzett, a következő átvészelésére. Az animációban az 500 kilométer átmérőjű aszteroida a Csendes-óceánba csapódik, és áthatol a mindössze 10 kilométer vastag kérgen. Hiperszonikus lökéshullám keletkezik, a törmelék alacsony Föld-körüli pályára áll, és visszahullik, hogy elpusztítsa a Föld felszínét. A tűzvihar minden életet elpárologtat az útjában. A bolygó felszíne egy napon belül lakhatatlanná válik. A ma rendelkezésre álló adatok szerint, egy ilyen esemény a Föld történetében már akár hatszor is előfordulhatott. (Kép: Youtube)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hamarosan indítják az űrbeli félvezetőgyárat
Hamarosan indítják az űrbeli félvezetőgyárat
Még ebben az évben pályára állhat az a gyár, amelyben mikrogravitációs körülmények között készítik a félvezetőket. A ForgeStar-1 még nem tudja a Földre visszahozni az anyagokat, de utódja már erre is képes lesz.
Mi történt eddig az OSIRIS-REx mintákkal?
Mi történt eddig az OSIRIS-REx mintákkal?
Az OSIRIS-REx mintáinak kibontása lassabban megy a tervezettnél, de jó okkal.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.