Ez már hatszor megeshetett: animáció egy Földbe csapódó, 500 kilométer átmérőjű aszteroidáról 2021 / 03 / 14 / Justin Viktor

A Discovery csatorna animátorai elkészítették annak szimulációját, hogy pontosan mi történne, ha Földünket eltalálná egy 500 kilométer átmérőjű aszteroida. A Földbe születése óta számtalan aszteroida csapódott már, sőt létrejöttét is az ilyen ütközéseknek köszönheti. A ma uralkodó elmélet szerint Holdunk is egy óriási ütközés során jött létre a Theia nevű kisbolygó és a Föld összeolvadása során, mintegy 4,5 milliárd évvel ezelőtt. A Föld mérete hatalmas meteoritokat vonzott, melyek becsapódtak, és ennek következtében a szuper-magas hőmérsékletű gőz halmazállapotú kőzet ellepte az egész felszínt és elpárologtatta az összes óceán összes vizét. A legkorábbi életformák az ilyen pokoli eseményeket úgy élték túl, hogy a Föld mélyébe húzódtak vissza. Bolygónk számtalan katasztrofális eseményen ment már keresztül, és az élet minden válság után új képességeket szerzett, a következő átvészelésére. Az animációban az 500 kilométer átmérőjű aszteroida a Csendes-óceánba csapódik, és áthatol a mindössze 10 kilométer vastag kérgen. Hiperszonikus lökéshullám keletkezik, a törmelék alacsony Föld-körüli pályára áll, és visszahullik, hogy elpusztítsa a Föld felszínét. A tűzvihar minden életet elpárologtat az útjában. A bolygó felszíne egy napon belül lakhatatlanná válik. A ma rendelkezésre álló adatok szerint, egy ilyen esemény a Föld történetében már akár hatszor is előfordulhatott. (Kép: Youtube)
A NASA készül rá, hogy a Holdra lépő emberek tevékenységét élőben közvetítse
A NASA készül rá, hogy a Holdra lépő emberek tevékenységét élőben közvetítse
Az előkészületek kezdeti fázisában egy lézerkommunikációs megoldást teszteltek, és a segítségével először küldtek 4K videót földi légi járműről a Nemzetközi Űrállomásra, majd vissza.
Az űrtávcső, ami nagyobb lesz, mint az egész Föld, a fekete lyukak titkait kutatja
Az űrtávcső, ami nagyobb lesz, mint az egész Föld, a fekete lyukak titkait kutatja
Ez a távcső alkalmas lenne arra, hogy kifürkésszük vele a fekete lyukak eddig ismeretlen titkait is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.