Ez talán a leghátborzongatóbb kép, amit a NASA űrhajósról valaha is közzétett

2022 / 06 / 25 / Felkai Ádám
Ez talán a leghátborzongatóbb kép, amit a NASA űrhajósról valaha is közzétett
Tökéletesen magatehetetlenül lebegni a nagy semmiben vajon milyen lehet? Hát ilyen. Fóbiásoknak nem ajánlott (lényegében semmilyen fóbiásoknak).

Van, aki a bezártságtól fél, van, aki a nagy, nyitott terektől, van aki pedig a magasságtól, mások a borzasztó méretkülönbségektől, de olyanok is akadnak, akiknek a bohócoktól borsódzik a háta. Na, az utolsó csoport tagjait nem fenyegeti rossz érzés, ha a lenti képre pillantanak, mindenki mást azonban igen: a szabadon, a nagy semmiben köldökzsinór nélkül lebegő űrhajós látványa ugyanis a legelemibb félelmeinkre hat.

A kép csaknem négy évtizeddel ezelőtt, 1984. február 12-én készült, amikor Bruce McCandless űrhajós messzebbre merészkedett a hajójának a biztonságától, mint korábban bárki.

McCandless a Challenger űrsiklóról indult egy műholdjavító küldetésre, és nem biztosította őt semmi más, hanem teljesen a hátára szerelt, nitrogénsugárhajtású manőverező egységére, a Manned Manuevering Unit-ra (MMU) kellett bíznia magát – és az asztronauta „szabadrepüléssel” közel 100 méterre távolodott el az orbitertől. Érdekesség, de a képet a NASA több mint harminc évvel később, 2017-ben mutatta be először.

(Forrás, kép: NASA)

(Nyitó- és kiemelt kép: Flickr/GPA Photo Archive)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Magyarázatot találtak a vattacukorbolygók rejtélyére
Magyarázatot találtak a vattacukorbolygók rejtélyére
Először térképezték fel egy exobolygó belsejét és a kutatás közben kiderült, hogy a nagy méretük ellenére rendkívül kis tömegű “puffadt bolygók”, azaz a vattacukorbolygók hogyan szerezhették furcsa formájukat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.