Ezek a legértékesebb anyagok a világon 2021 / 11 / 27 / Felkai Ádám

Ki gondolta volna, hogy a fapép drágább az acélnál vagy a gumi a mészkőnél? A listán azonban a szokásos anyagok, mint a nikkel, higany, platina és arany mellett igazi egzotikumokat is találunk: T-Rex csontokat, emberi szívet és antianyagot. A készítők felhívják a figyelmünket, hogy a videó bár elérhető adatokra támaszkodik, elsősorban szórakoztatási céllal készült, és bizonyos esetekben egy elméleti, becsült érték szerepel feltüntetve. Mivel pedig a videó három éve készült, így bizonyos anyagok árai változhattak, és a készítők az inflációt sem vették figyelembe. Ettől független költői elfoglaltság egy ködös szombaton eltűnődni a rubin, a tigriscsont, valamint az emberi szív összehasonlító értéktáblázata felett. A videóban a következő anyagok szerepelnek: csapvíz, mészkő, vasérc, gránit, márvány, acél, cellulóz, vatta, gumi, grafit, alumínium, ólom, cink, papír, réz, sárgaréz, nyers kvarc, nikkel, ón, bizmut, higany, selyem, urán, cápauszony, dohány, kristályok, emberi vér, ezüst, ametiszt, borostyán, elefántcsont, kondrit (a meteorok gyakori típusa), tigriscsontok, sáfrány, rubídium, ozmium, irídium, topáz, T-Rex csontok, platina, arany, orrszarvú szarva, fehér topáz, cézium, fehér cirkon, holdmeteorit, csiszolatlan gyémánt, marsi meteorit, emberi szív, smaragd, akvamarin, zafír, rubin, plutónium, gyémánt, taaffeit (ez egy drágakő), skorpióméreg, trícium, painite (drágakő), grandidierit (drágakő), amerícium 243 (az amerícium mesterséges kémiai elem egyik legstabilabb izotópja), Naglazyme (rekombináns DNS technológiával előállított, enzimpótló kezelésre használt anyag), blue garnet (drágakő), vörös gyémánt, kalifornium, platina 190 (a platina egyik izotópja), endohedrális fullerén (az elemi szén mesterséges módosulataiból készített, elsősorban a gyógyászatban, például MRI kontrasztanyagként használt anyag), asztatin, francium, antianyag, 118-as elem ( a periódusos rendszer 118. eleme, amely oganeszon (korábban ununoktium) néven is ismert, és csak mesterségesen, magreakció útján sikerült előállítani, bomlási folyamatát először 2002-ben figyelték meg). A cikkhez használt kép illusztráció, forrása: Pixabay/Brett_Hondow)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Sokakat zavar, mégis fontos lépés az italos palackokhoz rögzített kupakok bevezetése
Sokakat zavar, mégis fontos lépés az italos palackokhoz rögzített kupakok bevezetése
Simon Gergellyel, a Greenpeace Magyarország vegyianyag-szakértőjével beszélgettünk az egyre terjedő, de 2024-től már kötelező rögzített kupakok, és a PET-palackok körüli kérdésekről.
Egy 16 éves fiú vághatta ki a britek ikonikus, több száz éves fáját
Egy 16 éves fiú vághatta ki a britek ikonikus, több száz éves fáját
Az 1991-es Robin Hood filmben is látható, a táj látképét több száz éve meghatározó fa kivágása sokkolta a helyi közösséget, szomorúságot és dühöt váltott ki az itt élőkből.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.