Ezek a legértékesebb anyagok a világon 2021 / 11 / 27 / Felkai Ádám

Ki gondolta volna, hogy a fapép drágább az acélnál vagy a gumi a mészkőnél? A listán azonban a szokásos anyagok, mint a nikkel, higany, platina és arany mellett igazi egzotikumokat is találunk: T-Rex csontokat, emberi szívet és antianyagot. A készítők felhívják a figyelmünket, hogy a videó bár elérhető adatokra támaszkodik, elsősorban szórakoztatási céllal készült, és bizonyos esetekben egy elméleti, becsült érték szerepel feltüntetve. Mivel pedig a videó három éve készült, így bizonyos anyagok árai változhattak, és a készítők az inflációt sem vették figyelembe. Ettől független költői elfoglaltság egy ködös szombaton eltűnődni a rubin, a tigriscsont, valamint az emberi szív összehasonlító értéktáblázata felett. A videóban a következő anyagok szerepelnek: csapvíz, mészkő, vasérc, gránit, márvány, acél, cellulóz, vatta, gumi, grafit, alumínium, ólom, cink, papír, réz, sárgaréz, nyers kvarc, nikkel, ón, bizmut, higany, selyem, urán, cápauszony, dohány, kristályok, emberi vér, ezüst, ametiszt, borostyán, elefántcsont, kondrit (a meteorok gyakori típusa), tigriscsontok, sáfrány, rubídium, ozmium, irídium, topáz, T-Rex csontok, platina, arany, orrszarvú szarva, fehér topáz, cézium, fehér cirkon, holdmeteorit, csiszolatlan gyémánt, marsi meteorit, emberi szív, smaragd, akvamarin, zafír, rubin, plutónium, gyémánt, taaffeit (ez egy drágakő), skorpióméreg, trícium, painite (drágakő), grandidierit (drágakő), amerícium 243 (az amerícium mesterséges kémiai elem egyik legstabilabb izotópja), Naglazyme (rekombináns DNS technológiával előállított, enzimpótló kezelésre használt anyag), blue garnet (drágakő), vörös gyémánt, kalifornium, platina 190 (a platina egyik izotópja), endohedrális fullerén (az elemi szén mesterséges módosulataiból készített, elsősorban a gyógyászatban, például MRI kontrasztanyagként használt anyag), asztatin, francium, antianyag, 118-as elem ( a periódusos rendszer 118. eleme, amely oganeszon (korábban ununoktium) néven is ismert, és csak mesterségesen, magreakció útján sikerült előállítani, bomlási folyamatát először 2002-ben figyelték meg). A cikkhez használt kép illusztráció, forrása: Pixabay/Brett_Hondow)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
A SCoPEx program keretében kis mennyiségű kalcium-karbonátot engedtek volna a sztratoszférába, hogy megfigyeljék hogyan viselkedik az anyag és alkalmas-e arra, hogy a napsugarakat visszatükrözve hűtse a Földet későbbi szoláris geomérnökségi akciók során. A projekt beszüntetését maguk a résztvevő kutatók kezdeményezték. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne folytatódnának a kísérletek máshol, más anyagokkal.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.