Ezt látnánk a rakétakilövéseknél, ha a rakéták átlátszóak lennének 2020 / 05 / 15 / Bobák Áron
Bár a sci-fikben az űrhajókat hatalmas, városméretű szerkezetekként képzelik el, a valóságban az űrhajók vagy szállítókapszulák sajnálatosan kicsik. Ezeknek a borzasztóan kicsi, legjobb esetben is néhány tíz tonnás kapacitású szállítóeszközöknek viszont egy hatalmas hajtóműre van szükségük ahhoz, hogy legyőzzék a Föld gravitációját.                                                                                                                 A Hazegreyart Youtube-csatorna ezeknek a hajtóműveknek, vagyis a rakétáknak a működésébe enged közelebbi bepillantást: balról jobbra haladva láthatjuk a Saturn V holdrakétát, az űrsiklók hordozórakétáját, a SpaceX Falcon Heavyjét valamint a NASA új büszkeségét, az egyelőre még fejlesztés alatt álló SLS-t.                                                                                                                                             A piros szín az RP-1-es rakéta-üzemanyagot szimbolizálja, ami egy petróleumból készített, finomított kerozin. Narancs szín jelöli a folyékony hidrogént, kék pedig a folyékony oxigént, amelyek a környezetre jóval kevésbé károsak, így jó hír, hogy nem csak az SLS, de a videón nem szereplő Csillaghajó is részben az utóbbit fogja használni (részben pedig a környezetre a kerozinnál szintén kevésbé káros folyékony metánt).
Igényes és férfias történeteket keresel? A Roadstert neked írjuk!
Olvass bele az egyik legszínvonalasabb hazai magazinba, szeretni fogod! A Roadster egy fantasztikus utazás az élet legjobb területein...
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.