Ezt látnánk a rakétakilövéseknél, ha a rakéták átlátszóak lennének 2020 / 05 / 15 / Bobák Áron

Bár a sci-fikben az űrhajókat hatalmas, városméretű szerkezetekként képzelik el, a valóságban az űrhajók vagy szállítókapszulák sajnálatosan kicsik. Ezeknek a borzasztóan kicsi, legjobb esetben is néhány tíz tonnás kapacitású szállítóeszközöknek viszont egy hatalmas hajtóműre van szükségük ahhoz, hogy legyőzzék a Föld gravitációját.                                                                                                                 A Hazegreyart Youtube-csatorna ezeknek a hajtóműveknek, vagyis a rakétáknak a működésébe enged közelebbi bepillantást: balról jobbra haladva láthatjuk a Saturn V holdrakétát, az űrsiklók hordozórakétáját, a SpaceX Falcon Heavyjét valamint a NASA új büszkeségét, az egyelőre még fejlesztés alatt álló SLS-t.                                                                                                                                             A piros szín az RP-1-es rakéta-üzemanyagot szimbolizálja, ami egy petróleumból készített, finomított kerozin. Narancs szín jelöli a folyékony hidrogént, kék pedig a folyékony oxigént, amelyek a környezetre jóval kevésbé károsak, így jó hír, hogy nem csak az SLS, de a videón nem szereplő Csillaghajó is részben az utóbbit fogja használni (részben pedig a környezetre a kerozinnál szintén kevésbé káros folyékony metánt).
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A galaxis leghatalmasabb csillagtömegű fekete lyukát a Földhöz “extrém” közel fedezték fel
A galaxis leghatalmasabb csillagtömegű fekete lyukát a Földhöz “extrém” közel fedezték fel
A most felfedezett fekete lyuk nem csak jóval nagyobb az eddig ismert legnagyobb tömegű lyuknál, a Cygnus X-1-nél, de csillagászati léptékben a Földhöz is nagyon közel helyezkedik el.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.