Ezúttal videójáték-forgalmazókra csapott le az EU

2021 / 01 / 23 / Perei Dóra
Ezúttal videójáték-forgalmazókra csapott le az EU
Az Európai Bizottság összesen közel nyolcmillió eurós bírsággal sújtotta a Vale-t, és további öt videójáték-forgalmazó céget, amiért azok megsértették a digitális egységes piac szabályait.

A The Verge információi szerint a 7,8 millió eurós szankció oka, hogy az érintett cégek korlátozták a határokon átívelő vásárlást az Európai Gazdasági Térségben. Az érintett gyártók körülbelül száz számítógépes program esetében meghiúsították, hogy játszhatóak legyenek bizonyos EU-s országokon kívül. Ez a gyakorlat pedig ellentétes a digitális egységes piac szabályaival.

Játsszunk felhőben felhőtlenül? A cloud gaming lehetőségei Magyarországon Magyarországon már több cloud gaminget kínáló szolgáltató közül is választhatunk. Hol tudjuk a Cyberpunk 2077-et nyomni megfelelő gép hiányában? Mutatjuk.

Az érintett játékok Csehországon, Lengyelországon, Magyarországon, Románián, Szlovákián, Észtországon, Lettországon és Litvánián kívül nem voltak elérhetőek. A területi alapú tartalomkorlátozás miatt a nagyobb jövedelmű EU-s országok játékosai emiatt nem aktiválhatták a Steam platformon a más államokban, olcsóbban vásárolt programokat. (Az aktiváláshoz szükséges kódokat 2010 és 2015 között blokkolták területi alapon.) Mivel a megbírságolt cégek közül a Focus Home, a ZeniMax, a Koch Media, a Capcom és a Bandai Namco együttműködő magatartást mutattak a vizsgálat során, a Bizottság ezért tíz-tizenöt százalékkal csökkentette a büntetést.

Kivéve a Valve-t.

Az Európai Bizottság már 2017-ben nyomozást indított a területi alapú tartalomkorlátozás ügyében, majd hivatalosan két évvel később, 2019-ben fel is szólította a Valve-t, hogy hagyjon fel a gyakorlattal. A cég azzal érvelt, hogy ezt már 2015-ben megtették.

További cikkek a témában:

Adathalászok talán kiderítettek pár érdekességet a Nintendo új konzoljáról A "Switch Pro" a jelenlegi Nintendo Switch izmosabb változata, amelyről már egyre többen pletykálnak. Most egy adathalász jóvoltából talán új részeletek is kiderültek erről a gépről.

Elkészítették Batman vonóhorgos szigonypuskáját A „grappling-gun” nem csak azért csodálatos, mert egészen úgy működik, mint a videójátékokban, de ráadásul a kedves felhasználó kezét sem szakítja le.

Magyarországra is megérkezett a Google Stadia, amivel bármilyen gépen játszhatunk a legújabb játékokkal Már nem kell hozzá drága konzol vagy számítógép, hogy játszhassunk a legújabb játékokkal, csupán egy havi néhány ezres előfizetés - ami az első hónapban ráadásul ingyenes.

(Fotó: Pixabay)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Szenzációs bejelentésre készül az Apple és az OpenAI
Úgy tűnik, hogy az OpenAI-nak egy fontos csatát sikerül megnyernie a Google-lel szemben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.