Ezúttal videójáték-forgalmazókra csapott le az EU

2021 / 01 / 23 / Perei Dóra
Ezúttal videójáték-forgalmazókra csapott le az EU
Az Európai Bizottság összesen közel nyolcmillió eurós bírsággal sújtotta a Vale-t, és további öt videójáték-forgalmazó céget, amiért azok megsértették a digitális egységes piac szabályait.

A The Verge információi szerint a 7,8 millió eurós szankció oka, hogy az érintett cégek korlátozták a határokon átívelő vásárlást az Európai Gazdasági Térségben. Az érintett gyártók körülbelül száz számítógépes program esetében meghiúsították, hogy játszhatóak legyenek bizonyos EU-s országokon kívül. Ez a gyakorlat pedig ellentétes a digitális egységes piac szabályaival.

Játsszunk felhőben felhőtlenül? A cloud gaming lehetőségei Magyarországon Magyarországon már több cloud gaminget kínáló szolgáltató közül is választhatunk. Hol tudjuk a Cyberpunk 2077-et nyomni megfelelő gép hiányában? Mutatjuk.

Az érintett játékok Csehországon, Lengyelországon, Magyarországon, Románián, Szlovákián, Észtországon, Lettországon és Litvánián kívül nem voltak elérhetőek. A területi alapú tartalomkorlátozás miatt a nagyobb jövedelmű EU-s országok játékosai emiatt nem aktiválhatták a Steam platformon a más államokban, olcsóbban vásárolt programokat. (Az aktiváláshoz szükséges kódokat 2010 és 2015 között blokkolták területi alapon.) Mivel a megbírságolt cégek közül a Focus Home, a ZeniMax, a Koch Media, a Capcom és a Bandai Namco együttműködő magatartást mutattak a vizsgálat során, a Bizottság ezért tíz-tizenöt százalékkal csökkentette a büntetést.

Kivéve a Valve-t.

Az Európai Bizottság már 2017-ben nyomozást indított a területi alapú tartalomkorlátozás ügyében, majd hivatalosan két évvel később, 2019-ben fel is szólította a Valve-t, hogy hagyjon fel a gyakorlattal. A cég azzal érvelt, hogy ezt már 2015-ben megtették.

További cikkek a témában:

Adathalászok talán kiderítettek pár érdekességet a Nintendo új konzoljáról A "Switch Pro" a jelenlegi Nintendo Switch izmosabb változata, amelyről már egyre többen pletykálnak. Most egy adathalász jóvoltából talán új részeletek is kiderültek erről a gépről.

Elkészítették Batman vonóhorgos szigonypuskáját A „grappling-gun” nem csak azért csodálatos, mert egészen úgy működik, mint a videójátékokban, de ráadásul a kedves felhasználó kezét sem szakítja le.

Magyarországra is megérkezett a Google Stadia, amivel bármilyen gépen játszhatunk a legújabb játékokkal Már nem kell hozzá drága konzol vagy számítógép, hogy játszhassunk a legújabb játékokkal, csupán egy havi néhány ezres előfizetés - ami az első hónapban ráadásul ingyenes.

(Fotó: Pixabay)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.