Ezzel a szolgáltatással az összes mesterséges intelligencia chatbotot elérhetjük egy helyen

2023 / 08 / 29 / Pőcze Balázs
Ezzel a szolgáltatással az összes mesterséges intelligencia chatbotot elérhetjük egy helyen
A Poe nevű szolgáltatás mostantól a két nagy mobil platform mellett Mac alkalmazásként is elérhető, és a segítségével nem csak egy helyről irányíthatjuk, de egyetlen előfizetési díjjal fedezhetjük az MI-k használatát.

Amint arra a The Verge cikke emlékeztet, a Poe-t a Quora nevű fórum alapítói indították el, azzal a céllal, hogy valami hasonlót hozzanak létre, mint ami a weboldalaknak a webböngésző. Vagyis nem egy újabb generatív mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki, hanem egy platformot, amin keresztül elérhetjük azokat. Az, hogy mennyire jönnek be a számításaik, majd kiderül, hiszen még most sem teljesen egyértelmű, hogy az lesz-e inkább a meghatározó, hogy a meglévő szolgáltatásainkba, programjainkba épül be egyre jobban az MI, vagy hogy közvetlenül MI-szolgáltatásokhoz fordulunk azért, amit korábban egy-egy programban végeztünk el. Egyelőre mindkét felhasználási módra akad példa, szép számmal.

A Poe használata egyszerűbb nem is nagyon lehetne: regisztrálunk, belépünk, majd kiválasztjuk a használni kívánt szolgáltatást, és elkezdjük a csetelést.

Ezt ráadásul mostantól a web mellett Android és iOS alkalmazással, és natív, azaz telepíthető macOS programmal is megtehetjük. A Poe-n keresztül elérhetjük a 3.5-ös, és a 4-es ChatGPT-t, de akár a Meta által létrehozott Llama 2 modellt is. Ami a professzionális felhasználók számára vonzó lehet, hogy havi húsz dollárért minden, a rendszer számára hozzáférhető botot használhatunk, a fizetőseket is. Emellett újdonság, hogy egyetlen bottal több, párhuzamos beszélgetést is folytathatunk.

Szintén az MI-ökoszisztéma finomhangolásával, fejlődésével kapcsolatos hír, hogy az OpenAI tegnap bejelentette, hogy elkészült a ChatGPT vállalatoknak szánt verziója. Ezt saját adatokon lehet edzeni, a nagyvállalati elvárásoknak megfelelő adatvédelemmel, ami valószínűleg elősegíti, hogy az eddig óvatoskodó cégek is elkezdjék a kísérletezést az MI-vel. Egy most publikált amerikai kutatás szerint azok közül, akik hallottak már a ChatGPT-ről, csak minden negyedik válaszadó használta valaha a szolgáltatást. Igaz, minél magasabb valakinek az iskolai végzettsége, annál valószínűbb, hogy próbálgatta a platformot.

(Borítókép: Getty Images)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
A Digit robotot gyártó Agility Robotics tavaly kezdte építeni a gyárat, ahol emberek és robotok együtt készítik el a humanoidokat.
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Az eszköz teljes sötétségben is képes az önálló repülésre, az akadályok elkerülésére, 5 kilométeres távolságból is beazonosít egy autót, 250 méterről pedig akár a rendszámot is leolvassa.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.