Fekete lyukak összehasonlítása: ekkorák az Univerzum legnagyobb szörnyei 2021 / 10 / 16 / Felkai Ádám

A fekete lyuk a téridő olyan tartománya, ahonnan még a fény sem képes távozni. Szemléltetésként szokták égitestként is bemutatni, amely esetén a felszínre vonatkoztatott szökési sebesség eléri vagy meghaladja a fénysebesség értékét – vagyis semmi sem képes elhagyni azt. Azonban a fekete lyukban az eseményhorizont mögött nem beszélhetünk valódi égitestről. (forrás: Wikipedia) A fekete lyukaknak azonban van tömegük, így a méretüket a lenti videó a Schwarzschild-sugár segítségével adja meg. A Schwarzschild-sugár (más néven gravitációs sugár) minden tömeggel rendelkező testre megállapítható távolságérték. A lyuk tömege pedig a naptömeg (Sun Mass), amely azt adja meg, hogy a szóban forgó lyuk a Napunk tömegének hányszorosával rendelkezik. (Címlapkép: Flickr/NASA Goddard Space Flight Center)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Hold valójában kifordult önmagából – méghozzá szó szerint
A Hold valójában kifordult önmagából – méghozzá szó szerint
Egy új kutatás végre feltárja a Hold ősi múltjának a döbbenetes titkait.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.