Fülbe ültetett implantátumokkal csalnak a vizsgáikon az indiai orvostanhallgatók

2022 / 02 / 24 / Palotai Nándor
Fülbe ültetett implantátumokkal csalnak a vizsgáikon az indiai orvostanhallgatók
Pár napja lebukott egy diák Indiában, aki egy fülébe ültetett bluetooth-eszközzel akart csalni egy egyetemi vizsgán. Ez már nem az első ilyen eset volt, és több jel is arra utal, hogy a fülbe ültethető eszközöknek – és a beültetésüknek – külön piaca kezd kialakulni.

Már 11 éve, hogy felvették a Mahatma Gandhi Memorial Medical College hallgatói közé azt a fiatal férfit, aki minden igyekezete ellenére eddig még mindig megbukott az adott tárgyból tartott vizsgán. A kétségbeesett hallgatónak ez volt az utolsó esélye arra, hogy ámenjen, ezért a puskázás egy igen rendhagyó formáját választotta: a diák a fülébe ültetett kisméretű bluetooth-eszközzel akart átmenni a vizsgán – számolt be róla a The Independent. Balszerencséjére azonban egy meglepetésszerű ellenőrzés során a feltűnő reakciói miatt átkutatták, és megtalálták a zsebében a telefonját, ami egy bluetooth-eszközhöz volt csatlakoztatva, amit nem sikerült megtalálni. A hallgató később végül bevallotta, hogy egy fül-orr-gégésznek fizetett azért, hogy a szerkezetet a fülébe ültesse.

Szintén ugyanezen a vizsgán, egy másik hallgatónál szintén találtak egy kisméretű mobiltelefont, ami ugyanúgy bluetooth segítségével állt összeköttetésben egy hasonló, bőrszínű szerkezettel, azonban ez már nem volt beültetve, így könnyen el lehetett távolítani a helyszínen. A kifinomultnak leírt szerkezeteket lefoglalták és vizsgálatra küldték, a két hallgató pedig új válaszlapot kapott a vizsgára, és egy egyetemi vizsgálóbizottság nyomoz foglalkozik az ügyükkel. Azt később fogják eldönteni, hogy rendőrségi eljárást kérnek-e.

Indiában brutális a túljelentkezés a különböző felsőoktatási intézményekbe, ezért sok esetben hihetetlen kockázatokat is vállalnak egyesek egy-egy sikeres vizsgáért. Nem ez az első eset az országban, hogy valaki implantátum segítségével akar átmenni egy vizsgán. Egy korábbi, Madhja Prades államban történt botrány során 634 orvos engedélyét vonták be, mert gyanítható, hogy csaltak a vizsgáikon. A 2008 és 2013 között történt csalássorozat során többeket letartóztattak, mert kérdéssorokat szivárogtattak ki, feladatlapokat hamisítottak, vagy netán segítettek megszervezni, hogy az adott diák nevében valaki más vizsgázhasson. Ennek a botránynak a során bukott le először olyan hallató, aki külön implantátumot ültetett a fülébe, hogy puskázhasson.

(Fotó: Getty Images)

Már kapható a szemcsepp, ami kiválthatja a szemüvegeket Az Egyesült Államokban csütörtökön került boltokba a Vuity nevű készítmény, amely a gyártó szerint forradalmi áttörést hozhat az éles látás visszaállításában.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.