A Google és az Adidas kifejlesztett egy high-tech cipőtalpat, amivel FIFÁ-zhatsz is

2020 / 03 / 09 / Pőcze Balázs
A Google és az Adidas kifejlesztett egy high-tech cipőtalpat, amivel FIFÁ-zhatsz is
Öt évvel azután, hogy a Levi's-szel közösen farmerdzseki fejlesztésbe kezdett a Google rejtélyes ATAP csoportja, most úgy tűnik, szintet ugranak, és egyszerre lépnek be a labdarúgás és a videojátékok terepére Jacquard platformjukkal.

A 9to5Google értesülései szerint a Google a hét elején jelenti be ATAP nevű fejlesztőcsapata legújabb termékét. Az Advanced Technology and Projects (Fejlett Technológiák és Projektek) nevű egységnek nem csak a neve hangzik úgy, mintha egy Bond filmből került volna elő. Ők dolgoztak a környezetünk 3D-beolvasásán ügyködő Project Tangón, a legújabb Pixel készülékekben helyett kapott, a telefont érintés nélkül, gesztusokkal irányító Project Solin, illetve a Project Jacquardon, amelynek célja, hogy

minél több hétköznapi tárggyal tudjuk irányítani a körülöttünk lévő számítógépeket.

Az első ilyen kísérletük 2015-ben, a Levi's-szel közösen indult: a Commuter nevű farmerdzseki ujjának a végébe varrták bele a Jacquard egységet, hogy úgy tudjunk bringázás közben utasításokat adni a Google Mapsnek, vagy irányítani a telefonunkon a zenelejátszót, hogy közben ne kelljen elővennünk a készüléket. Az első vélemények nem voltak feltétlenül pozitívak, nem azért, mert nem működött volna a megoldás, sokkal inkább azért, mert nem oldott meg semmit. Képessé tett minket valamire, amit majdnem olyan kényelmesen amúgy is meg tudunk oldani. Az elmúlt öt évben a hangasszisztensek és az Apple Watch diadalmenete után még inkább kérdés, hogy lehet-e még értelme magának az eszköznek, ha ennyire egyszerű dolgokra képes csak: valószínűleg nem.


Levi's Trucker Jacket with Jacquard

Ezért most úgy tűnik, nagyot fordul a Jacquard és nem ingujjakban és hátizsákpántokban, hanem cipőkben gondolkozik. Nem is akármilyenekben. A 9to5Google arra számít, hogy a hüvelykujjnyi, GMR névre hallgató hardver arra lesz képes, hogy miután beültettük egy erre a célra fejlesztett Adidas cipőtalpba, információkat küld a telefonunknak arról, hogy mit csinálunk vele. Hogy miért? Nem csak azért, hogy ügyesebben csavarjuk a szabadrúgásokat. Hanem, hogy extra tartalmakat és pontokat kapjunk FIFÁ-zás közben.


Az új csodacipőtalp dobozáról kiszivárgott kép

Az egész elképzelés lehet a világ legnagyobb őrültsége és az év egyik legizgalmasabb kísérlete is. Sőt, talán mind a kettő egyszerre. A Pokémon Go megmutatta, hogy mennyire népszerű tud lenni, amikor a virtuális játéktér találkozik a valóssal - lehet, hogy az Adidas, a Google és az EA most találták meg az utat, ami az e-sportot és a sportot közös pályára tereli. Kíváncsian várjuk a hivatalos bejelentést.

(Borítókép: Pixabay)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
99,9%-os pontossággal azonosítja a robot azokat, akik a kávéjukra várnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.